Editorial

L'EDITORIAL

L'Espanyol, en una dinàmica perillosa

El club no pot reinvertir
els grans ingressos per la venda de jugadors, com fan els seus rivals, en la parcel·la esportiva

En tot el 2015 l'Espanyol ha aconseguit vendre jugadors del primer equip per valor d'uns 20 milions d'euros. Mirat així es pot considerar que la gestió del secretari tècnic, Òscar Perarnau, és tot un èxit. El problema és que gairebé el 75 per cent d'aquests ingressos van tots cap a Hisenda i una altra part, cap a l'amortització del deute del camp de Cornellà-el Prat. I a l'hora de reforçar l'equip queden les engrunes. Les dades són clares. A hores d'ara en les últimes tres temporades el club només ha invertit 750.000 euros en nous jugadors: 500.000 per Álex Fernández i 250.000 per David López. La lectura és doble. Una és que no cal gastar per sobre de les possibilitats i l'altra, la perillosa, que la força de l'equip se'n pot acabar ressentint i un descens seria letal, econòmicament parlant.

Es pot dir que aquest estiu la columna vertebral de l'equip ha marxat –Kiko Casilla, Héctor Moreno, Lucas Vázquez i Sergio García–i de moment no arriben jugadors amb la capacitat de mantenir el nivell de la temporada passada. La realitat és que el club està lligat de peus i mans i a diferència de molts altres rivals no pot reinvertir els seus ingressos. Ni tan sols l'augment previst en els ingressos per televisió –uns deu milions d'euros– pot canviar la situació. Són diners que també aniran a eixugar el deute. Un cercle viciós, doncs, molt perillós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)