Opinió

DIES IRAE

A la seva manera

Que Víctor Valdés és especial és com dir que Phelps també ho és.
I els rebels indomables no canvien

L'indomable Phelps

DIUMENGE 9.

Indomable dins i fora de la piscina, Michael Phelps és un noi especial. No només, evidentment, pel que és capaç de fer nedant i que ja l'ha convertit en el millor nedador de tots els temps. També és especial pel seu caràcter, diguem-ne, díscol. Els seus incidents fora de la piscina relacionats sovint amb l'alcohol, el cànnabis, la conducció, les noies i el joc l'han convertit també en notícia unes quantes vegades. Sense anar més lluny, Phelps s'ha perdut el recent mundial de natació de Kazan perquè la federació nord-americana el va sancionar per haver estar detingut per segon cop (el primer, amb 19 anys) per conduir anant begut.

La seva resposta inicial va ser acceptar sotmetre's a un tractament de rehabilitació. Però la seva millor resposta segurament la va madurar en les llargues estones sense saber què fer i sense poder fer el que més li agrada més enllà de nedar. No nedaria en el mundial, però hi competiria. Ho faria des de Texas, en els campionats nord-americans. Coincidint amb la cloenda del mundial, ell va ser capaç de nedar les seves proves favorites, els 100 m i els 200 m papallona en temps inferiors als dels guanyadors del mundial. Va ser la seva manera de dir: encara sóc aquí.

Alguns troben explicació a la seva manera de ser pel fet que és de Baltimore, un ciutat conflictiva on s'ha ambientat la popular sèrie The Wire. Si més no en contrast amb Katie Ledecky, que és de família rica i estudia a Stanford. Però en realitat potser no cal muntar-se cap pel·lícula. A la seva manera, segurament només ens demana que li deixem fer el que li vingui de gust. O simplement, que és com és i no el canviarem. I que si ens agrada com neda hem d'acceptar que es comporti com ho fa.

El rebel Valdés

DILLUNS 10.

Que Víctor Valdés és especial és com dir que Michael Phelps també ho és. Ell ho sap. I és bo assenyalar-ho perquè alguns com ell no ho saben. És dels que ningú els ha dir res, perquè sempre faran la seva. I, així, ha tingut un caràcter complicat però també s'ha convertit en el millor porter de la història del Barça. En el seu cas una cosa no s'entén sense l'altra. Ara hem sabut, per una entrevista amb un periodista colombià, que no només admet que el seu comiat del Barça no va ser com havia de ser, sobretot per culpa seva, sinó que canviaria gairebé la seva vida sencera, sobretot l'esportiva, si hagués de tornar a néixer. Un paio radical també en l'autocrítica. I segurament després canviaria també el que hagués canviat de la seva vida anterior. Els rebels de veritat no ho són perquè sí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)