Editorial

L'EDITORIAL

L'ACB s'enfronta amb el poder polític

Els afers mercantils s'haurien de substanciar en els jutjats corresponents i no en instàncies polítiques com el CSD

Els 18 clubs de l'ACB han pres una decisió valenta mantenint la lliga de 18 sense atendre el requeriment del CSD per admetre l'Ourense i, o bé expulsar-ne el Fuenlabrada o bé ampliar la competició a 19. Negant aquesta última possibilitat, perquè implicava canviar el sistema de competició 40 dies abans de l'inici de la lliga –ja és prou penós no tenir encara el calendari–, els clubs assumien que hi hauria topada judicial amb l'exclòs (Fuenlabrada o Ourense). Ara no els ha importat afegir-hi un conflicte amb el poder polític.

Perquè va ser el CSD que, fent seus arguments de dret mercantil, va dictaminar que calia admetre l'Ourense, a més de renyar l'ACB per segon estiu seguit. Un CSD que està facultat legalment per arbitrar i intervenir en aquests litigis, però que no deixa de ser un organisme polític. De fet, és el mateix president del CSD, Miguel Cardenal, qui signa la resolució.

Els afers mercantils s'haurien de substanciar en els jutjats corresponents i no en instàncies polítiques. I aquest era el cas, perquè l'objecte de disputa és si l'Ourense estava en causa de dissolució o no en una data concreta. El club gallec anirà al jutjat amb el dictamen del CSD a les mans a defensar els seus interessos legítims, amb el risc que el jutge pugui paralitzar l'inici de la competició. Per a l'ACB, la lliga és de 18, però en cap cas l'afer està tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)