Editorial

L'EDITORIAL

També volem una república catalana

Volem construir un nou país i somiem, per què no,
veure un comitè olímpic català desfilar en uns Jocs Olímpics

Avui no és un dia qualsevol a Catalunya. La Diada ha pres aquest any una nova dimensió amb les eleccions del 27-S a l'horitzó. Des d'aquí, un diari d'esports que fem des de Catalunya i per a Catalunya, us animem a participar en la Via Lliure cap a la república catalana. L'èxit d'avui ha de ser un estímul per a la llibertat de demà. Volem construir un nou país i ho volem fer amb una actitud positiva, integrant aquells que no hi estan en contra. Simplement volem fer entendre al món que la nostra lluita només té una solució, la democràcia. Avui, doncs, ens manifestarem i demà votarem.

Des d'aquí, més enllà de l'esperança que suposaria construir veritablement un nou estat, somiem veure Catalunya desfilar en uns Jocs Olímpics o jugar un mundial de futbol. Però ni el sector esportiu globalment, ni els esportistes individualment, ni els clubs ni les federacions poden assolir un objectiu com aquest en solitari. És tot el país que ha de caminar cap a la plena sobirania, amb una majoria convençuda. Hem de continuar, si cal, convencent persona a persona que en el futur Catalunya serà sobirana o quedarà engolida en un sistema autonòmic que s'està recentralitzant a marxes forçades.

Actituds com les de Guardiola i Piqué eren impensables fa pocs anys. Estem perdent la por i creiem en la nostra força, la dels vots, la de la democràcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)