Editorial

L'EDITORIAL

Pau Gasol, la llegenda continua

El pivot s'està reivindicant, amb 35 anys, en l'Eurobàsquet com un dels millors esportistes catalans de tota la història

Dijous vam assistir a una de les més grans exhibicions que s'han vist en la història del bàsquet europeu. Pau Gasol es va reivindicar contra França i en una semifinal d'un Eurobàsquet com un dels millors esportistes catalans de sempre amb un partidàs que serà difícil d'oblidar per als aficionats al bàsquet. L'admiració que va despertar la seva actuació en els mitjans internacionals és comprensible, i hi ha fets que la fan encara més remarcable del que podia semblar. El 2015, Pau Gasol manté, amb 35 anys, el mateix estat de forma o superior que fa deu anys. El de Sant Boi no necessitava ni tan sols participar en aquest campionat per mantenir el seu estatus mundial. Però l'ambició, la saludable, va superar qualsevol recomanació de descansar després d'una altra temporada llarguíssima als Chicago Bulls.

Gasol ja havia estat dues vegades campió d'Europa amb el combinat espanyol, també va ser campió del món, dues vegades subcampió olímpic, dues vegades campió de l'NBA, fins i tot campió de lliga i de copa amb el Barça fa quinze anys, quan va fer eclosió com a jugador.

La classificació per als Jocs Olímpics de Rio permetrà al pivot retirar-se en una gran competició internacional, probablement al costat de Marc Gasol, absent en aquesta convocatòria. Abans, però, li queda una parada, la final de demà de l'Eurobàsquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)