Editorial

L'EDITORIAL

I les noies continuen fent història

Anna Cruz acaba d'escriure una nova pàgina d'or en la història de l'esport català en general i del bàsquet en particular

Anna Cruz acaba d'escriure una nova pàgina d'or en la història de l'esport català en general i del bàsquet en particular. La jugadora de Badalona s'acaba de convertir en la primera catalana que guanya el títol de la WNBA, l'NBA femenina, formant part de l'equip de les Lynx de Minnesota. Les Lynx han guanyat tres dels últims cinc títols i han jugat quatre de les últimes cinc finals de la WNBA, i la matinada de dimecres a dijous van derrotar les Fever d'Indiana 67-52 en el cinquè i definitiu partit de la final.

I Anna Cruz va tenir el seu protagonisme en la final, en un equip en què és l'única jugadora no nord-americana. Recordem, a més, que en la final de la conferència, les Lynx van derrotar les Mercury de Phoenix, en què juga una altra catalana, Marta Xargay.

El bàsquet català femení, sempre tapat pel masculí, està vivint una de les millors èpoques, amb jugadores catalanes guanyant medalles i títols en els campionats del món i d'Europa formant part de les seleccions espanyoles i també formant part d'equips que han alçat títols de l'Eurolliga femenina com Laia Palau amb el Praga la temporada passada i Sílvia Domínguez abans amb l'Ekaterimburg. I tot això sense equips catalans en l'elit fins que l'Spar Citylift Girona va trencar la temporada passada una ratxa de deu anys sense que cap club català fos campió de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)