Editorial

L'EDITORIAL

Un palmarès que fa molt de goig

Trenta-un esportistes que en alguna ocasió durant la seva carrera esportiva han pujat al podi en Jocs Olímpics o en campionats mundials

Núria Picas i Gerard Piqué van recollir ahir els guardons com a millors esportistes catalans de l'any 2015 en la 19a edició de la Festa de l'Esport Català que organitzen la UFEC i el diari Sport. El futbolista del FC Barcelona i la ultrafondista s'afegeixen a una llista de premiats que fa més que goig. En aquestes dinou edicions de la festa, des que es va fer la primera el 1997, fins a trenta-un esportistes, setze dones i quinze homes –n'hi ha que han repetit guardó– han estat premiats. I tots, els trenta-un, són esportistes que en alguna ocasió en la seva carrera esportiva han pujat al podi en Jocs Olímpics o en campionats mundials de les seves disciplines. Uns en esports individuals, d'altres en esports d'equip, però tots saben què és estar entre els millors del món en les seves especialitats.

El palmarès de la Festa de l'Esport Català és, doncs, una bona mostra de la força de l'esport de casa nostra. I no estem parlant d'un, dos o tres anys, sinó de dinou. Tota una colla d'esportistes que demostren el potencial esportiu de Catalunya i la feina que es fa des de la base, els clubs i les federacions per arribar a tenir una colla d'esportistes que ja els agradaria tenir a molts altres països amb molts més habitants. De fet, n'hi ha un que els té, perquè tots han aconseguit els seus triomfs defensant els colors de les seleccions espanyoles o d'equips privats sota bandera o patrocinadors espanyols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)