Opinió

DIES IRAE

Espanyolisme a la xinesa

L'Espanyol creixerà si ho fa a partir de les seves qualitats, no a partir de comparar-se amb el rival barceloní

Les formes

DIMECRES 20.

Collet s'acomiada com a president de l'Espanyol. Ho fa dolgut i no ho amaga, sobretot per les formes de la transició en la presidència. En aquest cas té raó. No ha estat gens bonic ni edificant que el president sortint i l'entrant no hagin comparegut junts per escenificar el relleu. No costava gens.

Només un però. A tothom li poden doldre les males formes. Però el que està bé és aplicar-s'ho. I a Collet també li han fallat algunes vegades. L'última, quan va verbalitzar la rivalitat amb el Barça amb el terme “nacionalbarcelonisme”. I encara pitjor, no va rectificar, sinó que s'hi va ratificar.

“Ni hao”

DIJOUS 21.

Chen Yansheng es presenta en públic com a nou president i propietari de l'Espanyol. Benvingut, senyor Chen. Ja entenc que el missatge que ha de donar als periquitos és d'il·lusió i d'engrescament. Però vagi amb compte. No sé si el senyor Daniel Sánchez Llibre i els altres assessors seus ja li han dit que en aquest club verbalitzar segons quines coses és com maleir les possibilitats d'assolir-les. Massa sovint, dir “Europa” vol dir no moure's de Cornellà i de la lliga espanyola. “A la Champions en menys de tres anys” és una frase que se li tindrà en compte.

Sobre assessorament, estaria bé que li haguessin dit que recórrer sempre a greuge comparatiu amb el Barça és més una rèmora que un estímul per a l'Espanyol. El creixement serà possible en la mesura que es faci a partir de les pròpies possibilitats més que de competir amb les del rival barceloní.

Adéu-siau, Perarnau

DISSABTE 23.

Se'n va l'home que ha mantingut l'Espanyol a primera en els últims anys. Sí, ho han fet els jugadors i els tècnics, és cert. Però el que ha fet aquest home per confeccionar les plantilles dels últims anys sense ni un euro és el fonament del fet que l'Espanyol no hagi pagat amb el descens la crítica situació econòmica de l'entitat. No el substituiran només amb diners per fitxar. Perarnau ha estat més que això.

El primer en “yuans”

DILLUNS 25.

Óscar Duarte, el primer fitxatge de l'administració xinesa. Un nou central amb projecció, com tants d'altres que ha fitxat Perarnau. La mesura de l'èxit ara serà no per quant se'l revèn, sinó com s'aconsegueix retenir-lo si les expectatives s'acompleixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)