Opinió

Sinceritat des de fora

A part dels retrets, Benítez va fer alguna reflexió que hauria d'assimilar Florentino

No va inventar res. N'hem vist sovint i arreu, de casos similars. Persones que canvien de manera radical el discurs quan queden alliberats d'un contracte, d'un lligam, d'una institució. De fet, hores abans del Roma-Madrid, quan es va saber que Rafa Benítez en faria els comentaris per a una televisió anglesa, va començar a créixer l'atenció sobre què diria i com s'expressaria el madrileny, senyal inequívoc que la sinceritat amb demora, un cop fora d'un club, és un clàssic entre els professionals de l'esport. Es va generar una certa expectativa, i Benítez la va correspondre.

“No és fàcil per un entrenador veure el president parlant amb els jugadors o amb la premsa cada dia”. És un dels hits de les crítiques que Benítez va dedicar a Florentino Pérez al canal BT Sports. No fa pas gaires setmanes, en una roda de premsa encara com a entrenador del Madrid, Benítez es va atrevir a denunciar una campanya contra Florentino i contra el club. Encara que no s'imaginés o no volgués creure's que tenia els dies comptats, no s'hauria pogut estalviar aquest comentari tan ridícul? Qui sap si buscava un gest de complicitat cap a l'amo o, posats a malpensar, si el discurs estava directament dictat per Florentino. En qualsevol cas, és fàcil pensar que, un cop acomiadat, Benítez s'hagi penedit d'aquelles paraules. I suposo que no ens equivocarem gaire si deduïm que s'acosten molt més a la realitat del Madrid les paraules a BT Sports que qualsevol discurs que hagués fet a la sala de premsa.

De totes les veritats revelades per Benítez, és probable que Florentino s'enfurismés sobretot amb els retrets cap a la manera de fer i de manar del president. “Un cop fas alguna cosa equivocada o que el president creu que és equivocada, tens problemes”. “El meu assistent em deia que hi havia permanents pressions del president”. Però hi ha alguna altra reflexió que, encara que no sigui una referència directa a l'ego de l'amo, faria bé d'assimilar Florentino. “La clau per guanyar la lliga és la consistència. Has de lluitar contra el Barça, que té un estil i un model. El Madrid canvia d'entrenador cada any i ha de començar de nou”. No cal dir gaire res més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)