Opinió

La millor notícia a Bilbao

L'Athletic s'ha anat estabilitzant a partir d'un model reconegut i fiable amb Valverde

La casualitat, o potser alguna cosa més que la casualitat, ha volgut que poc després que en algun mitjà es comencés a insinuar l'interès del Madrid per Ernesto Valverde, l'Athletic Club anunciés la continuïtat del tècnic per una temporada més. A Valverde, de fet, també se l'havia situat com a candidat a rellevar Del Bosque. I ni el Bernabéu ni la selecció espanyola. Valverde se sent molt bé a Bilbao i entén que té marge per continuar desenvolupant-hi el seu projecte. Un patró que està funcionant d'allò més bé. L'Athletic, que després del pas de Marcelo Bielsa necessitava fer un reset, ha trobat en Valverde –ja havia viscut una primera etapa a la banqueta de San Mamés– un entrenador ideal. Amb gust pel bon tracte de la pilota, però també amb capacitat per fer brillar valors com la força i la passió, associats tradicionalment amb el club.

El Txingurri està fent rendir amb fiabilitat un equip amb dos casos extrems paradigmàtics a la davantera: el rendiment espectacular del veterà Aritz Aduriz i el creixement sense sostre del jove Iñaki Williams. L'Athletic, que va guanyar la supercopa però va quedar eliminat de la copa contra el Barça, està lluitant a la zona europea en la lliga i és als vuitens de final de l'Europa League. Encara tenen temps, per tant, per a algunes alegries. Però la renovació de l'entrenador n'és una, sens dubte. Una gran notícia per a l'Athletic, que s'ha anat estabilitzant –la de la renovació serà la quarta temporada seguida de Valverde– a partir d'un model reconegut i fiable. I que, encara que li serà molt complicat salvar-lo, és l'únic club que té el filial competint a segona A. El Bilbao Athletic ha estat tota la temporada al pou, però el club no ha perdut el nord i ha mantingut la confiança plena en José Ángel Ziganda, l'entrenador que dirigeix des del 2011 un equip que l'estiu passat va aconseguir un ascens amb què ben pocs comptaven. Ziganda arribarà als 200 partits amb el filial, i Valverde ja els ha superat amb escreix en el primer equip. Per tenir estabilitat, la paciència i la confiança solen ser bons ingredients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)