Editorial

L'EDITORIAL

L'homofòbia, un mal que s'ha de perseguir

S'actua amb contundència
i rapidesa en els casos de racisme i xenofòbia als estadis, i així ha de ser, però sovint s'ignora l'homofòbia

Tothom, començant pels mitjans de comunicació i el FC Barcelona, s'hauria d'unir a la denúncia que ha fet l'Observatori Espanyol contra els Delictes d'Odi pels insults homòfobs a Cristiano Ronaldo que es van escoltar en el clàssic de dissabte al Camp Nou, alguns fins i tot proferits durant el minut de silenci en memòria de Johan Cruyff. Si ens hem escandalitzat quan s'ha intentat prohibir la llibertat d'expressió al Camp Nou per fets que tots recordem –estelades i xiulades a l'himne espanyol– també ho hem de fer quan aficionats, siguin de l'equip que siguin, insulten reiteradament jugadors rivals amb apel·latius homòfobs que no cal reproduir aquí mateix, i que tots malauradament tenim al cap. Són actituds tan greus com les expressions racistes que es combaten amb tanta duresa a tots els camps.

El Barça, i qualsevol altre club, ha de descobrir els socis i seguidors que van al seu estadi a ofendre els jugadors rivals no com a futbolistes, sinó com a persones. Té raó aquest observatori quan denuncia que la intolerància en l'esport es mesura per una doble vara. S'actua amb contundència i rapidesa en casos de racisme i xenofòbia –i és bo que sigui així– i es continua ignorant l'homofòbia, aspecte sobre el qual la comissió antiviolència es renta sovint les mans. Si l'esport vol tenir uns valors positius per a la societat ho ha de demostrar cada dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)