Editorial

L'EDITORIAL

El CN Sabadell, reincident en l'excel·lència

Quatre copes d'Europa en els últims sis anys fan de l'equip vallesà una referència mundial, el resultat d'una generació d'or de jugadores

Entre els equips llegendaris de l'esport català ja hi figurava de ple dret el CN Sabadell, que ahir va reblar el clau de l'excel·lència guanyant la quarta copa d'Europa femenina de waterpolo. Guiat per Nani Guiu, l'equip vallesà, amb quatre títols i cinc finals disputades en els últims sis anys, és el club de referència del waterpolo femení del segle XXI, amb una generació de jugadores que un dia es van enfilar a la glòria i no n'han baixat. Parlem d'Anni Espar, Jennifer Pareja, Laura Ester, Mati Ortiz, Maica Garcia i Pili Peña, campiones d'Europa de clubs i també campiones del món i d'Europa de seleccions i subcampiones olímpiques.

I quan semblava que la derrota en la final de la copa era un indici que l'hegemonia es podia anar acabant, que la fam estava començant a declinar, ha arribat la quarta copa d'Europa, contra rivals que són la base de les seleccions de Rússia, Hongria i Grècia. Els quatre títols del Sabadell només queden al darrere dels d'una altra llegenda, l'Orizzonte de Catània, que, amb vuit títols, es manté a dalt de tot del rànquing tot i que fa anys que ja no és hegemònic ni a Itàlia.

Justament aquest és el gran repte del CN Sabadell: tenir una planificació a mitjà termini que permeti afrontar l'inevitable relleu generacional que s'anirà produint esglaonadament sense perdre competitivitat en el màxim nivell europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)