Editorial

L'EDITORIAL

Els centrals, un mal endèmic del Barça

Passen les temporades
i el club continua sense fitxar un central
que tingui un rendiment a l'altura de les expectatives

En una de les primeres rodes de premsa que va fer Tito Vilanova com a entrenador va fer incís en la necessitat que tenia el Barça de fitxar un central de primer nivell. En aquell moment es parlava de Thiago Silva, un jugador fora de mercat. Vilanova recordava que des que havia començat a entrenar al costat de Pep Guardiola al segon equip, sempre havien tingut problemes en aquesta posició i que això els havia obligat a recol·locar jugadors al camp. Entre els damnificats en aquests últims anys –obligats a jugar de central– hi ha Yaya Touré, Abidal, Mascherano, Song, Busquets i fins i tot Adriano. Més enllà de la consolidació de Pique, no es va resoldre al seu moment l'adéu de Carles Puyol i la marxa posterior d'Abidal.

La tria que va fer Guardiola de Txigrinski va ser fallida, igual que la de Vermaelen, que venia amb l'etiqueta de defensa determinant en la Premier League i que ha jugat molts pocs partits. Per acabar-ho d'adobar, una de les grans promeses de la Masia dels últims anys, Marc Bartra –ja internacional absolut– no té la confiança de l'entrenador, tot i que des de fora les seves actuacions semblen no només correctes, sinó fins i tot brillants.

Si algú no hi posa remei ara marxarà Mascherano i el buit que deixarà a la defensa del Barça serà grandiós. Un altre desafiament per a un director tècnic, Robert Fernández, que de moment no ha fet cap operació rellevant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)