Opinió

Els defenses del Barça

Cal espigolar entre els equips catalans
per captar promeses

Ja fa temps que s'ha engegat una mena de tsunami entre els tertulians quasi exigint que el Barça fitxi un central de primer nivell per a la temporada següent. Com passa sovint, la realitat sembla desmentir aquesta exigència. Resulta que el Barça, precisament ara, a final de temporada, ha acreditat que té un bon sistema defensiu, la qual cosa l'ha dut a mantenir la porteria a zero en els darrers cinc partits de lliga. Sembla que Luis Enrique, apostant per l'endarreriment rotatori del mig del camp, ja que hem vist com Busquets, Rakitic i Iniesta baixaven a defensar més sovint, ha trobat la fórmula. Això sí, comptant amb Alves, Piqué, Mascherano i Alba com a titulars i els recanvis de Mathieu per Mascherano i Bartra per Piqué (en aquest darrer cas fins i tot Del Bosque hi està d'acord). Doncs bé ara, quan la fórmula que s'ha trobat podia durar encara una altra temporada, es parla de la marxa de Mascherano i Alves i es pensa a traspassar Bartra. Tot un contrasentit. Només l'estalvi en la nòmina ho podria justificar a condició que després no es malbaratin milions a dojo fitxant jugadors tan discutibles com un trencadís Vermaelen i un inadaptat Douglas. Sembla que no es fitxa de manera prou segura, ja que s'ha vist que Aleix Vidal no dóna, com a lateral, el que s'esperava i no hi ha ningú més a l'aguait. I crec que, quant a laterals, un seguiment professional del futbol internacional, ja que de casa no surt ningú nou, hauria de proporcionar uns quants noms joves, ràpids i amb bona tècnica, i per una quarta part del sou dels que se'n van. Va sobtar que el Barça deixés marxar l'ara desitjat Bellerín o que badés quan Bóveda va deixar l'Eibar per anar a l'Athletic.

M'he sentit confortat amb les declaracions que en L'Esportiu de diumenge feien Roura i Altamira. Cal espigolar entre els equips catalans per captar promeses que puguin un dia optar al primer equip i que l'escassa collita actual no proporciona. Per sort, sembla que al mateix club ja en despunten uns quants. Dol, però, que un Bojan, un Grimaldo, un Sergi Gómez, un Deulofeu i un Adama no s'hagin consolidat. Potser hauria calgut al Barça B un Celades, –seleccionador sub-21, que ha tret partit d'algun d'ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)