Editorial

L'EDITORIAL

Els problemes d'Usain Bolt per ser a Rio

Si l'estrella jamaicana
en queda fora, es reobrirà
el debat
sobre la conveniència dels sistemes de selecció a una sola carta

Quan falta un mes just perquè comencin, els Jocs Olímpics de Rio veuen perillar la presència d'una de les seves grans estrelles, Usain Bolt. El velocista jamaicà té molèsties i se li acaba el temps per classificar-s'hi. No és que no tingui les mínimes. El seu problema és que Jamaica designa tots els seus representants a partir dels resultats dels campionats estatals i és justament en aquests campionats que Bolt es va lesionar. Potser tot acaba en no res, Bolt es recupera i la federació jamaicana li permet acreditar la plaça el dia 22 a Londres, però si no és així revifarà el debat sobre la conveniència de jugar-s'ho tot a una carta amb el risc que això comporta (lesions, desqualificacions per sortides nul·les...) sense introduir elements correctors.

En això, els Estats Units són extremament estrictes i els seus trials són la prova selectiva única i definitiva. Si l'atleta o nedador –justament els dos esports que viuen el seu moment de màxima glòria en uns Jocs– no les supera, es queda a casa, es digui com es digui i tingui el currículum que tingui. Ho poden fer els EUA perquè tenen esportistes d'elit per triar i remenar, però ja fa algunes dècades que els Jocs Olímpics s'han convertit en un immens cau d'interessos comercials, i al seu promotor (el COI) no li faria cap gràcia que Bolt, Phelps o Lochte no hi fossin. Per això es va obrir la porta als jugadors de l'NBA i als tennistes professionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)