en el botí
que
la delegació espanyola
s'ha emportat del campionat d'Europa

Quatre atletes catalans han marxat del campionat d'Europa d'atletisme que s'ha disputat a Amsterdam amb una medalla penjada del coll: Ilias Fifa, campió en els 5.000 m; Adel Mechaal, subcampió en la mateixa prova, i Carles Castillejo i Ayad Lamdassem, que van guanyar la plata per equips en la cursa de la mitja marató. Una bona aportació catalana en el botí que la delegació espanyola s'ha emportat del campionat d'Europa, vuit medalles: tres d'or, quatre de plata i una de bronze.

Fifa i Mechaal estaven entre els primers del rànquing europeu dels 5.000 metres i els dos maratonians aspiraven a tot amb el potent equip espanyol en la cursa de la mitja marató. Són, doncs, unes medalles que es podia esperar que s'aconseguissin. El mèrit de tots quatre ha estat no fallar. I en la final dels 5.000 metres, els va anar d'un pèl. Els tres primers van fer el mateix temps i el quart va quedar a una centèsima. Tant Fifa com Mechaal podrien haver guanyat, però també algun dels dos podria haver quedat fora del podi. Tots dos, però, van demostrar la seva maduresa competitiva en una cursa lenta, tàctica, en què les seves bones marques no valien per a res, i es van saber moure molt bé en una cursa molt competida, que els ha de servir d'experiència de cara a futures cites, com ara els Jocs de Rio, als quals tots dos aspiren a anar.