Editorial

L'EDITORIAL

La patata calenta, per a les federacions

El COI s'ha envoltat
de bones paraules i no ha assumit
en aquest
cas tota la responsabili-tat que li pertoca

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va decidir ahir no excloure els esportistes russos dels Jocs Olímpics de Rio i deixar que siguin les diferents federacions internacionals les que decideixin si permeten la participació dels russos en els seus esports. El COI, això sí, va establir una sèrie de condicions generals –com no haver estat sancionats mai per dopatge, regla que només s'aplicarà als russos– que aquests esportistes hauran de complir.

El COI, doncs, va fer de COI i va passar la patata calenta a les federacions. El COI és un organisme que, històricament, ha sabut nedar i guardar la roba. Com va fer ahir. Ras i curt, el COI no va excloure els esportistes russos de Rio perquè considera que la seva extensió a Rússia, el comitè olímpic rus, no té res a veure amb la preparació dels esportistes –que és cosa de l'Estat rus– i que en l'informe McLaren sobre el dopatge en l'esport rus tampoc no es revela la implicació de cap membre del comitè. I com que en els Jocs els esportistes els porten els comitès olímpics, el rus té tot el dret d'inscriure un equip a Rio 2016. I com que les federacions internacionals són les responsables tècniques de cada esport en els Jocs, que siguin elles –com ja ha fet la d'atletisme– les que diguin qui hi pot participar i qui no. El COI s'ha envoltat de bones paraules i no ha assumit en aquest cas del dopatge a Rússia tota la responsabilitat que li pertoca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)