Seleccions

SELECCIÓ

Croàcia, probable rival de Catalunya al desembre

La FCF tindria ja avançades les negociacions amb el país balcànic

El partit seria a Barcelona, però es va estudiar un desplaçament

La federació catalana tindria ja molt avançades les negociacions per al clàssic partit de Nadal del 2011. El rival amb què s'ha contactat ha estat Croàcia, un contrincant de més renom que no pas Hondures, l'última selecció que va visitar Barcelona l'hivern passat. La idea de la directiva d'Andreu Subies és donar una nova imatge al partit de la selecció fent còmplice de la festa tots els clubs de Catalunya, i sense que això suposi ni un euro per a les arques federatives. En aquest sentit, s'ha treballat el tema amb molt temps d'antelació, a diferència del que va succeir, sense anar més lluny, l'any passat. L'acord amb Croàcia podria anunciar-se durant les properes setmanes.

Volien visitar la perla adriàtica.

En un primer moment, la federació catalana també va estudiar la possibilitat de visitar Croàcia aquest mateix mes de juny, però el fet que Espanya disputi dos amistosos, els dies 4 i 7 d'aquest mes (juga primer a Chicago contra els Estats Units i tres dies després contra Veneçuela al país sud-americà), fa impossible el desig de comptar amb els internacionals del Barça. Aquest és un dels motius pels quals s'ha descartat viatjar.

Bilic treballa per tornar a una gran cita

Fàbrica inacabable de talents, Croàcia treballa per tornar a una gran cita després de perdre's el mundial de Sud-àfrica i, de moment, camina segona en el grup de classificació per a l'Eurocopa del 2012, un punt per sota d'una Grècia que es pressuposa el gran rival dels balcànics per assegurar-se la primera plaça. Després de l'adéu de figures històriques com ara els germans Kovac i la previsible de Josip Simunic, ja amb 33 anys, l'excèntric Slaven Bilic s'esforça per anar integrant de mica en mica jugadors joves i sempre amb la intenció de jugar. Sempre amb laterals llargs –habitualment Darijo Srna i Vedran Corluka– i en ocasions apostant per un doble pivot eminentment ofensiu format per Luka Modric i Ivan Rakitic. Un mig del camp, això sí, que sol reforçar en els partits més exigents amb el migcampista del Dinamo de Kíev Ognjen Vukojevic. Ivan Perisic, millor jugador de la lliga belga, i Ivo Ilicevic també estan cridats a ser importants a la zona de creació per nodrir de pilotes atacants contrastats en la Bundesliga com ara Mario Mandzukic, Srdan Lakic i Mladen Ptric i Eduardo, del Xakhtar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)