Seleccions

La selecció podria renunciar al mundial de la Xina per motius extraesportius

Problemes econòmics. La federació catalana ha de reunir uns 27.000 euros per poder acudir al campionat del món que se celebra a l'octubre

Catalunya té via lliure per competir oficialment en corfbol. Fa anys que ho fa. Sense cap trava de l'Estat espanyol ni de cap organisme mundial. Aquest cop, però, els problemes són interns. “La selecció catalana es troba en el millor moment esportiu de la història i en canvi travessem la pitjor etapa econòmica”, diu Sílvia Mayo, presidenta de la Federació Catalana de Corfbol. Catalunya es va guanyar a la pista el dret a disputar el mundial de la Xina (27 d'octubre - 5 de novembre), però es podria veure obligada a renunciar-hi per motius econòmics. Els dirigents necessiten reunir uns 27.000 euros per sufragar les despeses del desplaçament i l'estada de l'expedició.

La federació s'ha vist perjudicada per la retallada de subvencions que el Consell Català de l'Esport ha dut a terme a tots els ens esportius degut a la crisi global. “La retallada ens ha enganxat a contrapeu. Al juliol se'ns va dir exactament quina seria la quantitat econòmica que rebríem i hem volgut generar recursos propis, però el marge de temps ha estat escàs”, explica Mayo.

La dirigent, però, no es rendeix i confia que Catalunya tindrà l'oportunitat de demostrar el salt qualitatiu que han efectuat. Per això han impulsat iniciatives a la desesperada.

D'altra banda, Mayo espera una resposta del Consell Català de l'Esport, a qui han acudit per demanar-los ajuda. La federació s'ha posat com a termini el 12 de setembre per prendre una decisió i confirmar l'assistència a la cita mundialista o bé renunciar-hi.

LES REACCIONS

La selecció catalana està en el millor moment esportiu de la història i en canvi travessem la pitjor etapa econòmica
Regal viatge
Venda de butlletes (2,50 euros) a través de la pàgina web pel sorteig d'un viatge a la Xina.
Fila 0
Durant el 4 Nacions que Catalunya jugarà l'11 de setembre a Barcelona.
Compte
La federació ha obert un compte bancari 2107-0013-68-3141501584.
La retallada ens ha agafat a contrapeu. Hem volgut generar recursos, però no hem tingut temps
Sílvia Mayo
PRESIDENTA DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CORFBOL

Més d'una dècada competint pel món

El corfbol català fa temps que es passeja per la geografia mundial participant en competicions oficials. I a la Xina, si és capaç de superar els obstacles econòmics, podria firmar el millor resultat en un mundial segons aventura la presidenta, Sílvia Mayo. De moment, la millor posició de Catalunya en un campionat del món va ser en el debut en una competició oficial el 1999 a Austràlia, on va obtenir la vuitena posició. Els pronòstics de la dirigent catalana no són orfes d'arguments sinó que estan avalats pel cinquè lloc que va aconseguir en l'europeu celebrat a Holanda l'any passat. Va ser el millor resultat de la història després de més de deu anys competint.

La selecció catalana va obtenir la condició de membre provisional de la federació internacional de corfbol el 1997 a l'assemblea de Lahti (Finlàndia) i vuit anys després va ser reconeguda com a membre de ple dret després d'una votació guanyada per àmplia majoria (37 vots a favor, 5 en contra). L'acceptació va ser un èxit per una selecció que havia disputat el seu primer compromís internacional el 1984. Havia estat un partit amistós contra Holanda a Terrassa presidit per l'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)