Seleccions

Una nació, una selecció

Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes

I aquests no fallen mai

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes respondrà un cop més a la crida amb la seva participació activa en els actes d'avui

El seu president, Xavier Vinyals, recorda que “caldrà picar molta pedra” però que acabaran guanyant el partit per l'oficialització de les seleccions

“Quan la FCF decideix organitzar un partit de la selecció, en el format que sigui i en la data que sigui, sempre ens posem al seu servei i li donem suport, activant el nostre dispositiu intern d'organització per col·laborar en el que calgui.” Així, el president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, explica el procés que segueixen cada cop que la selecció catalana, en aquest cas la de futbol, juga un partit, “de moment, amistós”. I és que Vinyals no ho dubta: “El partit per aconseguir l'oficialització de les seleccions catalanes, el guanyarem.” La cara més visible de la plataforma reconeix que a vegades les dates escollides o els rivals “potser no són els més engrescadors”, però amb això, no vol fer, ni de bon tros, un retret a ningú, ja que és conscient de “les problemàtiques existents i de les dificultats i els entrebancs amb què topa la federació a l'hora de preparar aquests partits”. En aquest sentit, es remet al documental Fora de joc, dirigit per Jordi Finestres i produït per Bat a Bat, i emès ahir pel canal Esport 3, tot i que està realitzat des de fa més d'un any: “Aporta llum sobre el tema i proves determinants i definitives sobre la intervenció, des de la il·legalitat, de diversos estaments de l'Estat contra les federacions esportives catalanes.”

Tornant al partit, Xavier Vinyals destaca la importància que té una festa reivindicativa com la d'avui: “Mal no en fa, i sempre ajuda, sobretot internament perquè ens ajuda a mantenir ferma la nostra voluntat; el missatge ha de ser el de sumar en positiu i no restar ni dividir, perquè voler és poder i encara que no puc dir quan, acabarem guanyant aquesta lluita per les seleccions que, això sí, requereix picar molta pedra.” Pel que fa als actes reivindicatius programats per avui, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, que aquest any ha complert 13 anys, continua reclamant la participació de Catalunya en el mundial de futbol del Brasil, el 2014. Per això, demana que en el minut 20 i 14 segons, tothom faci sentir la seva veu i es faci alhora visible, ja sigui amb el miler de banderoles que repartiran membres de la plataforma amb el lema Catalunya al mundial Brasil 2014 i amb les senyeres i les estelades.

El 9 Esportiu, present a l'estadi

Amb ocasió d'una cita més amb la selecció, El 9 Esportiu, l'únic diari esportiu en català i el que més aposta per les seleccions catalanes, tindrà avui un tiratge especial de 30.000 exemplars. A més, a l'exterior de l'estadi, fruit d'un acord amb la plataforma pro seleccions, es repartiran milers d'exemplars del diari d'avui.

200
voluntaris
aproximadament treballen i col·laboren en el dispositiu de l'organització del partit, conjuntament amb la FCF.
20'14''
el moment
escollit per reivindicar la participació de Catalunya en el mundial del Brasil del 2014, amb el miler de banderes que es repartiran o fent visibles les senyeres i estelades.
30.000
exemplars
de tiratge tindrà avui el 9 Esportiu. També es repartiran exemplars del diari d'avui a l'exterior de l'Estadi Olímpic, gràcies a un acord amb la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)