Seleccions

Tornarà a ser rica i plena

Amb una llista de jugadors que fa enveja i que podria fer història en els grans campionats, Catalunya torna avui a Montjuïc

La crisi no ha de minimitzar la lluita per l'oficialitat

Catalunyabusca la quarta victòria consecutiva, la tercera amb Cruyff

En un context econòmic com l'actual, la lluita per l'oficialitat de les seleccions catalanes ha passat a un segon pla, a un nivell més baix dins les prioritats d'una classe política que, llevat d'excepcions, fa temps que es pronuncia tèbiament sobre la qüestió. Potser per aquesta raó el lema Una nació, una selecció és necessari exposar-lo amb més força que mai, de manera multitudinària, en una altra cita de la nostra selecció. Catalunya juga avui contra Tunísia i, com és habitual, no estarà sola. Hi ha causes que ni una crisi com l'actual ha de fer passar desapercebudes.

Perquè Catalunya és una potència futbolística, i això ningú ho pot negar. Ho és també en bàsquet, en hoquei i en tants altres esports... Això fa reflexionar sobre què faríem sense els veïns del costat, i què farien els veïns del costat si no poguessin apropiar-se dels nostres esportistes.

Equip en majúscules

Els himnes solen evocar realitats passades i desitjos futurs, i Els segadors parla d'una Catalunya que tornarà a ser rica i plena. Ho hem de tornar a ser, algun dia. Però mentre no arriba la riquesa esportiva s'ha de continuar jugant amistosos, no s'ha de defallir mai. I amb l'actual selecció és un plaer. Johan Cruyff ha pogut triar entre la classe alta dels futbolistes catalans, i tots els cracs hi seran. Torna Xavi, Cesc s'ha deslliurat de la Premier League, Bojan ha demanat festa al Roma i l'Espanyol aporta els seus millors jugadors de la terra. Hi haurà també representació dels quatre equips de segona divisió A.

La selecció busca la quarta victòria consecutiva, la tercera de l'era Cruyff, que va debutar amb un 4-2 contra l'Argentina de Maradona i va golejar Hondures l'any passat (4-0). Ara toca Tunísia, que ahir a les set de la tarda va aterrar a l'aeroport del Prat de Llobregat i va dirigir-se immediatament a fer un entrenament a Sant Adrià de Besòs. Els tunisians seran un bon rival. Acaben de derrotar el País Basc (0-2).

Les portes de l'estadi s'obriran a quarts de sis de la tarda i aquí començarà l'espectacle. Els jugadors sortiran a escalfar-se a les 18.20 hores i just després els Abanderats de Tortosa recorreran tot l'estadi fent malabarismes amb les banderes. Abans que acabi l'escalfament, la colla Xerrics d'Olot carregaran i descarregaran els seus castells.

Els jugadors sortiran al camp donant la mà a nens amb alguna discapacitat, als quals la Fundació Johan Cruyff ajuda a tenir un millor dia a dia. Les seleccions sub-18 i sub-16, que al matí hauran jugat a la Barceloneta, faran el passadís a la selecció absoluta. I el sabadellenc Roger Garcia, que va defensar la samarreta de Catalunya en dotze ocasions, rebrà un homenatge abans que la pilota comenci a rodar.

Un cop acabat el duel amb Tunísia, es donarà el premi al millor jugador del partit i el president de la Generalitat, Artur Mas, farà el lliurament dels trofeus abans que esclatin els focs artificials.

Es preveu, doncs, una tarda perfecta per passar amb família, amb un horari ideal per als nens, i en què hi haurà, a més, la presència de més de mig centenar de presidents de clubs. Es pretenia fer una festa de tot el futbol català i, per tant, ells no podien faltar a la cita.

Un dels aspectes que més s'ha mirat en aquest partit és que no fos deficitari, i el seu cost reduït (afirmava el president Andreu Subies que seria d'uns 130.000 euros) fa que els números quadrin. Res dels excessos del passat, amb el duel contra l'Argentina com a paradigma. Juga Catalunya, i el més important ja ho tenim al camp, a la grada i al cor. La lluita continua.

LA MÉS POTENT

Catalunya no juga contra el millor rival, però és la millor de totes les Catalunyes

AMB BENEFICIS

Els 130.000 euros que costarà el duel amb Tunísia deixarà ingressos a la caixa

500 PRESIDENTS

Molts presidents de clubs catalans han acceptat la invitació i aniran al Lluís Companys

ROGER, HOMENATJAT

L'actual segon entrenador del Sabadell, Roger Garcia, rebrà una placa honorífica

IRRENUNCIABLE

La crisi ha fet passar a un segon pla la lluita per l'oficialitat, un dret irrenunciable
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)