Seleccions

Vinyals: “El problema és de les seleccions espanyoles”

Seleccions catalanes. El president de la plataforma diu que el TC no pot regular sobre les federacions internacionals, que poden acceptar qui vulguin

Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, creu que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la representativitat de les seleccions catalanes suposa un problema per a les federacions espanyoles: “A qui prohibeixen competir és a les seleccions espanyoles, no a les catalanes. L'únic que pot fer el TC és sentenciar sobre lleis espanyoles. [...] On no té competències és en les federacions internacionals.” Per Vinyals, el TC ja pot dir missa, perquè entén que les federacions internacionals poden acceptar qui vulguin: “A una federació internacional no l'afecta que un tribunal espanyol digui qui pot competir i qui no. Qui convida les federacions a competir és qui regula l'esport. Si una federació internacional té reconegudes la catalana i l'espanyola, convidarà totes dues a competir, digui el que digui la sentència del TC.” Per aquest motiu, si la selecció catalana i l'espanyola coincideixen en una mateixa competició, el que passarà és ben clar: “El Consejo Superior de Deportes (CSD) dirà a la federació espanyola que no hi pot anar perquè ja hi ha la catalana competint. El dia del partit la federació catalana es presentarà al camp i l'espanyola, no.”

Vinyals posa l'exemple del bowling, en què això ja passa, i assegura que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) és l'únic organisme que pot regular la participació internacional de les federacions esportives. En aquest sentit, el TAS ja es va pronunciar a favor de la selecció catalana de bowling quan la federació espanyola va presentar un recurs pel seu ingrés en l'internacional. “La sentència és un gran pas endavant. Es consolida el que s'ha fet fins ara”, conclou Vinyals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)