Seleccions

Els Esportistes per la Independència de l'ANC

35 raons per a l'estat propi. La Plataforma Pro Seleccions Catalanes i l'ANC han enumerat els beneficis de la independència per a l'esport català

L'Assemblea Nacional Catalana és la impulsora de la gran mobilització ciutadana que viu Catalunya per la independència, i organitzadora de la multitudinària manifestació d'avui, que amb motiu de la Diada reivindicarà un estat català i que es preveu històrica. Tot i que és una entitat de creació recent, l'ANC ha aconseguit fites impressionants en pocs mesos per la seva transversalitat i el fet d'aglutinar amplis sectors socials. I el món de l'esport no és aliè a aquest moviment. Per això a l'ANC hi ha la sectorial Esportistes per la Independència, que es va constituir el dia 18 de juny. Esportistes per la Independència ha anat aglutinant cada cop més clubs, entitats i federacions que aposten per la creació d'un estat propi per a Catalunya que aixoplugui i permeti desenvolupar amb tota la seva expressió nacional l'esport català. A l'acte constituent ja hi va haver els parlaments del president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo; el president de l'Agrupació Atlètica de Catalunya, Ricard Llorens, i el vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Sergi Blàzquez.

Tal com El 9 informava dissabte, Esportistes per la Independència de l'ANC i Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes han unit esforços per concretar un document amb 35 motius que justifiquen la independència de Catalunya des del món de l'esport, que han donat a conèixer de cara a la Diada i que reproduïm integrament a la plana 6.

Actiu moviment excursionista

Històricament, la lluita en defensa de la identitat i les aspiracions nacionals de Catalunya ha tingut en el moviment excursionista un puntal important. I en aquest moment històric no podia ser una excepció, per això Esportistes per la Independència va triar la seu del Centre Excursionista de Catalunya per a la seva constitució, i hi participa la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), presidida per Jordi Merino, que ha fet una crida a tots els seus associats a participar en la manifestació d'aquesta tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)