Franja La 2

Dilluns, 21 gener de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Carlos Zanón
Avui el programa compta amb Carlos Zanón. L'autor ha reviscut el mític detectiu Pepe Carvalho, obra de Manuel Vázquez Montalbán, a Carvalho, problemes d'identitat. L'espai també porta un projecte que acosta els llibres als treballadors, analitza Tiempo después, de José Luis Cuerda, i estrena la secció 90 segundos, un ràpid repàs de l'actualitat editorial.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Superardilla
Els esquirols es troben entre els animals arboris més àgils del planeta. Han desenvolupat habilitats especials per sobreviure als atacs dels depredadors i trobar menjar, que són posades a prova en aquest documental per demostrar la velocitat, la intel·ligència, els reflexos i la imaginació que tenen.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El escarabajo verde
Pastando con lobos
Avui s'analitza la convivència entre el bestiar i el llop ibèric. El reportatge se centra en l'acord de custòdia de territori a què han arribat l'explotació ramadera Aldonza i l'ONG Grefa. Els ramaders Alberto i Rosi demostren que la coexistència entre la ramaderia extensiva i el llop és possible.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Los secretos del Coliseo
Documentals
Durada: 55'
11.50
Diario de un nómada
Los preparativos
Al llarg de 13 capítols, es mostra el viatge en motocicleta de l'escriptor Miquel Silvestre per tota Sud-amèrica, de l'Estret de Magallanes al Canal de Panamà. En total, 10 països, 100 dies i 20.000 quilòmetres per explicar als espectadors el descobriment del Nou Món.
Documentals
Durada: 40'
12.30
Mañanas de cine: Senderos de violencia
Una caravana transporta un carregament d'armes amb destinació a Santa Fe, però per arribar-hi ha de creuar territoris kiowa.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.00
Destino: España
Navarra
Recorrido por Navarra de la mano de extranjeros que residen allí.
Altres
Durada: 55'
14.55
8 días que marcaron la historia de Roma
La rebelión de Espartaco
En l'època d'Espàrtac hi havia més d'un milió d'esclaus que vivien en unes condicions infrahumanes. L'any 73 a.C., aquest esclau gladiador va aconseguir fugir amb més de 70 gladiadors, i va posar en escac la república de Roma amb un exèrcit rebel.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Felinos y cánidos: rivales acérrimos i El campo de cereales: una jungla para el verano
Documentals
Durada: 90'
18.00
Documenta2
Inclou Qué comemos: Somos lo que comemos: La ciència més avantguardista mostra els secrets del menjar: química, sabor i nutrients necessaris per a la supervivència. La majoria dels nutrients que es necessiten es troben amagats en els hidrats de carboni, proteïnes i greix que es mengen, però no tots.
Documentals
Durada: 55'
18.55
Código final
Entreteniment, cultura i sentit de l'humor es combinen en aquest concurs diari que transcorre en un plató giratori. A cada programa hi participen cinc concursants que han d'anar superant diferents fases amb un objectiu, vèncer el guanyador del dia anterior en el duel final i guanyar el superpot.
Altres
Durada: 70'
20.05
La aventura Malasia de John Torode
Kuala Lumpur (I)
Expedició culinària del xef australià John Torode per descobrir els secrets de la cuina d'un país on la cultura gira entorn al menjar, Malàisia. Kuala Lumpur, la capital, és cèlebre per la cuina dels seus llocs de carrer.
Documentals
Durada: 25'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
Metrópolis
Angela Melitopoulos
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a tots els inquiets per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 25'
21.25
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 35'
22.00
Zona indie: El viajante
Davant del perill d'ensorrament de l'edifici en el qual viuen de lloguer, l'Emad i la Rana es veuen obligats a mudar-se a un altre lloc. Un incident relacionat amb la llogatera anterior canvia dràsticament la vida de la jove parella.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
Pel·lícula: En tierra extraña
La Gloria és una dels 700.000 espanyols que han deixat el seu país des de l'inici de la crisi. D'Almeria i de 32 anys, professora sense plaça i dependenta en una botiga a Edimburg des de fa dos anys, la Gloria posa en marxa, juntament amb el col·lectiu que ella mateixa ha impulsat, una acció que, amb el lema Ni perduts Ni callats, expressi la seva frustració i doni visibilitat i veu a alguns, els que vulguin participar, dels més de 20.000 espanyols que es troben a la capital d'Escòcia.
Pel·lícules
Durada: 65'
01.10
Millennium
Programa de debat sobre epidèmies amb Fernando Simón, Alicia Soto, Pedro Gargantilla i Rogelio López-Vélez.
Altres
Durada: 60'
02.10
Conciertos de Radio 3
Marem Ladson. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.45
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 30'
03.15
La gran odisea de la humanidad
La última etapa
La ment humana va néixer a les costes de l'Àfrica. Els éssers humans estan estretament units al mar. El programa explica com va aconseguir l'espècie els continents que estaven a l'altra banda de l'oceà i com van dominar els ancestres els oceans.
Documentals
Durada: 50'
04.05
Cocina real
El castillo de Chillingham
El castell de Chillingham, a Anglaterra, és famós per totes les seves històries de misteri i per les aparicions de les seves particulars ànimes en pena. Però a Sir Humphry Wakefield, el propietari, no li impedeix de convidar amics distingits. Fins i tot ell col·labora en el menú amb la caça i la pesca.
Documentals
Durada: 25'
04.30
Destino: España
Madrid
Recorregut per Madrid de la mà d'estrangers que hi resideixen.
Altres
Durada: 55'
05.25
La ruta de la seda
En aquest episodi, Sam Willis va a l'oest d'Àsia Central, on troba els últims supervivents dels sogdians. Travessa les ciutats de Samarcanda i Bukhara, i on les gestes de Tamerlan va deixar la seva empremta. El comerç va provocar revolucions culturals, tècniques i artístiques a la ruta.
Documentals
Durada: 35'