Franja La 2

Dimecres, 21 agost de 2019
06.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Amazonia desconocida
El riu las Piedras, al Perú, forma part de l'afluent més llarg de l'Amazones. A la jungla que flanqueja la capçalera del riu hi ha la diversitat de vida més gran de tota la selva tropical. Els animals que habiten aquestes selves fa milers d'anys que busquen la manera de sobreviure.
Documentals
Durada: 55'
08.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.05
Criaturas salvajes con Dominic Monaghan
Falso vampiro australiano
Una emocionant sèrie de viatges i aventures que segueix l'actor i entusiasta de la vida silvestre Dominic Monaghan mentre explora els racons remots del planeta a la recerca d'alguns dels animals més rudes del món.
Documentals
Durada: 50'
09.55
Ruta Vía de la Plata
Hacia el río Grande
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 45'
10.40
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Del apocalipsis a las herejías: En este capítulo se ve cómo la sublevación judía en Jerusalén afectó a la frágil expansión de la fe cristiana. Después se explora la isla de Patmos, donde San Juan escribió el Apocalipsis, para terminar analizando la grave amenaza que supusieron las herejías en el incipiente cristianismo.
Documentals
Durada: 55'
11.35
Grandes diseños
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 45'
12.20
Mañanas de cine: Les llamaban Calamidad
El Sacramento, el Tequila i el seu fill roben un tren carregat de diners que està sent assaltat, a la vegada, per tres delinqüents més.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.45
Verano azul
La cueva del gato verde
La colla decideix fer una excursió a una cova, però es confonen de lloc i el que aconsegueixen és descobrir una nova cova. Llavors el Pancho s'hi perd, fet que provoca l'angoixa dels seus companys.
Sèries
Durada: 60'
14.45
Los reinos perdidos de Sudamérica
Las tierras de oro
Jago Cooper, arqueòleg especialitzat en l'Amèrica del Sud, mostra com eren i quin va ser el destí de les dues societats que van brillar per la seva cultura, la seva organització i el seu or l'any 700 dC. Es tracta dels Tairona i els Muisca, pobles arrelats a la terra del Dorado, a Colòmbia.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La ciudad de los pingüinos: Georgia del Sur i La gran sequía: La vida en el horno: L'efecte del fenomen meteorològic del Niño ha intensificat la sequera a la vall del Luangwa. Els animals desesperats descendeixen al riu, els ànims esclaten i els depredadors prosperen.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Los colores de la vida: Comprendre els mecanismes ocults del color és descobrir els processos fonamentals que es desenvolupen en tot ésser viu. En aquest episodi Helen Czerski surt a la recerca dels colors que han ajudat a propagar la vida per tota la Terra i han donat color a aquest planeta.
Documentals
Durada: 50'
19.00
El club de la lucha gastronómica de Jamie y Jimmy
Tom Daley
El Jamie i el Jimmy cuinen avui pastís d'espaguetis a la carbonara, tapes d'algues i cargolins, i pollastre agredolç cuinat pel medallista olímpic de salt Tom Daley. En la lluita gastronòmica són protagonistes les vaques espanyoles i el seu bistec exquisit, cosa impensable en la cultura britànica.
Altres
Durada: 50'
19.50
El Chef del Mar
Sanlúcar/Dénia
El programa viatja a Salúcar de Barrameda, a Cadis, i a Dénia, a Alacant, per conèixer i reivindicar l'ús dels anomenats peixos de descart, aquells peixos que, pel seu escàs valor comercial, la seva talla o la seva estètica, són retornats al mar en el moment de la pesca.
Documentals
Durada: 50'
20.40
80 cm
El congosto de Mont-rebei
Avui es visita el congost de Mont-rebei, a la serra del Montsec, entre Lleida i Osca.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Grandes diseños
A Suffolk, comtat de l'est d'Anglaterra, la Lindsay i el Jonathan construeixen una casa mai vista, ecològica i de caràcter experimental, per a ells i les quatre filles preadolescents, que generi la seva pròpia energia a través de panells solars i fotovoltaics i una turbina eòlica, que els sortirà cara.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: Besos robados
Després de ser expulsat de l'exèrcit per insubordinació, l'Antoine visita l'antiga xicota, Christine Darbon. Aquesta l'ajuda i li aconsegueix feina com a vigilant nocturn. No obstant això, per culpa d'un detectiu privat, l'Antoine és acomiadat el primer dia. Com a compensació, el detectiu li ofereix una feina a la seva agència.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
Severo Ochoa. La conquista de un Nobel
Vida i obra del científic asturià, des de la seva infantesa a les platges de Luarca fins a la fi dels seus dies, passant pel seu periple en diferents països del món i en diferents ciutats espanyoles on el premi Nobel va viure i va treballar intensament.
Altres
Durada: 95'
01.05
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: Atomic Trondheim Orchestra. Des del 54è Heineken Jazzaldia, actuació d'Atomic Trondheim Jazz Orchestra.
Altres
Durada: 75'
02.20
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Los colores de la Tierra: Cada color de la natura és una prova del procés vital que ha donat forma a la Terra, i explica com ha arribat aquest món a ser com és. En aquest programa la física Helen Czerski busca els colors que expliquen la història del planeta Terra.
Documentals
Durada: 55'
03.15
Grandes diseños
Al comtat anglès de Suffolk, el Simon i la Jill converteixen dos estables, un d'ells una casa de la vila del segle XVI, en un conjunt habitable, lluminós i acollidor, unit per un cub de fusta i vidre. Una tasca difícil, ja que ha de conservar al màxim possible la deteriorada estructura de fusta.
Documentals
Durada: 50'
04.05
El Chef del Mar
Costa de la Luz
En aquest episodi l'Ángel navega per les aigües de l'estret de Gibraltar parant a Tarifa, Zahara de los Atunes i Barbate, municipis típicament pescadors de la província de Cadis.
Documentals
Durada: 50'
04.55
Alma de elefante
Al costat de l'expedició de Dereck i Beverly Joubert, el programa segueix els ramats d'elefants grans i abundants que hi ha a les seves rutes ancestrals, coneix les relacions que tenen entre ells i presencia les sorprenents reaccions que tenen davant les restes dels seus congèneres morts.
Documentals
Durada: 50'
05.45
80 cm
Courel-Galicia
Juan José Ballesta fa un llarg viatge per la geografia i el paisatge espanyol, aprèn a reconèixer la natura, la vegetació i els animals, i porta a terme activitats relacionades amb la vida rural.
Documentals
Durada: 30'