Franja La 2

Divendres, 22 novembre de 2019
06.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Fábrica de ideas de TVE
Programa que busca persones emprenedores i inquietes, amb un projecte interessant per dur a terme.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
La aventura transiberiana de Joanna Lumley
Joanna Lumley, actriu i presentadora de televisió, comença la seva aventura de gairebé 10.000 quilòmetres a Hong Kong, que va veure per última vegada als quatre anys, i prossegueix a través de la immensa Xina.
Documentals
Durada: 45'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
¡Qué animal!
Fósiles vivientes
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Apocalipsis: la Primera Guerra Mundial
Infierno (III)
Dividida en cinc capítols, la sèrie intenta respondre preguntes sobre si s'hagués pogut evitar el sacrifici de tota una generació, com va arribar tan lluny aquest conflicte cruel o com van poder homes i dones aguantar tants anys.
Documentals
Durada: 55'
11.45
Sobresalientes
Pata negra
Una mirada diferent sobre els aspectes en què destaquen els espanyols. Es tracta d'una injecció d'autoestima que tracta un tema diferent a cada programa i que compta amb la col·laboració de molts personatges destacats de la vida social espanyola.
Documentals
Durada: 25'
12.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.20
Mañanas de cine: Jubal
Poc temps després d'arribar a un ranxo, Jubal Troop és nomenat capatàs per l'amo. Els problemes comencen quan la dona que viu a la granja s'enamora d'ell.
Pel·lícules
Durada: 100'
14.00
El origen de los inventos
Sed de velocidad
Història de l'increïble origen d'uns quants dels invents que van transformar el món i de les circumstàncies que van envoltar els seus inventors visionaris.
Documentals
Durada: 45'
14.45
Las rutas de...
Burgos, ¿a qué sabe el cielo?
El presentador viatja a Burgos, la província amb més convents i monestirs de tot Espanya, cosa que ha marcat la seva gastronomia. El Gonzalo comença elaborant botifarres de Burgos i ajudant en la preparació d'un plat molt dolç: bombó de botifarra.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Hoteles increíbles. La vida más allá del vestíbulo: Royal Mansour, Marruecos, Japón desde el cielo: El gran norte salvaje i Grandes viajes en tren por Europa: De Glasgow a Malaig: Julian visita Glasgow, la segona ciutat d'Escòcia i cor industrial del país. Després puja cap a Malaig passant per Fort William, mostrant la seva història sobre enemistats de reis i clans rebels. El port de Malaig és el punt de partida per a les illes Hèbrides.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
El Priorat, vino sin agua
El programa viatja fins a la comarca catalana del Priorat, situada a la província de Tarragona, per mostrar la delicada situació que s'està vivint a causa de les condicions de la zona. Aquesta comarca tarragonina ha renascut gràcies a la gran qualitat dels seus vins, reconeguts com a denominació d'origen qualificada. Tot i així, al mateix temps, es tracta d'una comarca seca, ja que un transvasament centenari desvia l'aigua del riu Siurana a la comarca veïna del Baix Camp. D'una banda, els ecologistes reclamen el cabal mínim ecològic per garantir la biodiversitat del Siurana. No obstant això, els habitants de la comarca del Priorat s'han plantat i exigeixen l'aigua que necessiten per vinyes, cellers i domicilis. El programa mostra com el transvasament de Riudecanyes es va construir fa cent anys per proveir d'aigua potable a les llars de la ciutat de Reus, però també per regar els camps d'avellaners, ametllers i oliveres de la comarca del Baix Camp.
Altres
Durada: 35'
19.15
Jamie en Gran Bretaña
El sur de Gales
S'acompanya el Jamie en el seu viatge gastronòmic per Gran Bretanya.
Documentals
Durada: 45'
20.00
Jara y sedal
Berrea en La Ropera
Espai que mostra totes les modalitats de caça i pesca que es desenvolupen a Espanya, i que informa l'espectador de tots els campionats, nacionals i internacionals, que fan d'aquests esports.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
El programa rep Marta Nieto, protagonista de la pel·lícula Madre, de Rodrigo Sorogoyen. Amb aquest film l'actriu acaba de rebre el premi a la millor interpretació femenina en el Festival de Sevilla, que s'afegeix al que ja va aconseguir a la secció Orizzonti de l'últim Festival de Venècia. Nieto parla de la seva experiència com a actriu i explica què és el cinema per a ella. A més, el programa visita dos festivals de cinema importants, el de Gijón i el de Huelva, i repassa les estrenes destacades de la setmana a les pantalles.
Altres
Durada: 60'
21.30
Sobresalientes
Ingenio
Espanya és un país d'enginy, que ha canviat el món gràcies als seus invents, com la fregona, el submarí o l'anestèsia epidural. Es parla de tot això amb el periodista Antonio Lobato, l'inventor Félix García, l'imaginatiu Luis Piedrahita i el cuiner Àngel Lleó.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Crimen en familia
L'Ignasi Costa és un home dèspota, maltractador, capaç de vexar i ultratjar els seus fills, la Montse, el Javier, el Tomàs i la Tina, de violar la seva dona Nuria i de contractar pinxos per solucionar els seus problemes, sense mostrar un apèndix d'humanitat cap a res ni ningú. La seva dona, farta de les humiliacions, decideix influir en els seus fills fins que tramen l'assassinat del pare.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: Duelo en la cañada
Soledad Chacón, cèlebre cançonetista criolla, actua als tablaos d'Andalusia. El senyor Mariano Garrido, conegut hisendat d'allí, en estat ebri, intenta assetjar-la, però la Soledad es defensa i el deixa malferit al seu camerino. El Ramón presencia l'escena i intenta endur-se la Soledad a Cuba. Pel camí, durant la fugida, la Soledad aconsegueix escapar-se del Ramón, però pateix un accident del què serà atesa a la finca del senyor Carlos Mendoza el majoral del qual resulta ser el Ramón. El Carlos s'enamora de la Soledad, li presenta al Ramón i li comunica els seus desitjos de fer-la propietària de la finca.
Pel·lícules
Durada: 100'
01.40
Las Noches del Monumental
Javier Albares y Jorge Pardo
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 65'
02.45
Obesidad en China: La nueva epidemia
Víctima d'una fam terrible a principis de la dècada de 1960, la Xina ara s'enfronta a un nou problema: l'obesitat. Milions de xinesos tenen sobrepès. Afecta predominantment els adolescents, i fins i tot els nadons neixen amb més de sis quilos. Un fenomen mai vist en la història de país.
Documentals
Durada: 50'
03.35
Documenta2
Inclou Dentro del metro: viajar bajo tierra: Piccadilly line
Documentals
Durada: 45'
04.20
Top 10: el arte de la arquitectura
Los estadios más fascinantes
Sèrie documental sobre algunes de les construccions arquitectòniques més espectaculars del món.
Documentals
Durada: 55'
05.15
Grandes viajes en tren por Europa
De Glasgow a Malaig
L'historiador anglès Julian Davidson recorre en tren diferents països i ciutats d'Europa amb l'objectiu de conèixer els monuments, llocs d'interès i història de les localitats que visita.
Documentals
Durada: 25'
05.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'