Franja La 2

Dissabte, 8 juny de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
06.10
Las rutas Capone
Las Alpujarras
Aquesta ruta arrenca a la costa tropical granadina, amb el Roberto perdut entre canyes de sucre. A continuació, el xep descobreix com cuinar amb herbes silvestres de la zona, aprèn com es fan les tradicionals jarapas i accepta el repte de cuinar una galta de vedella al forn.
Altres
Durada: 50'
07.00
Las rutas Capone
Delta del Ebro
Roberto Capone viatja al delta de l'Ebre per conèixer-ne l'admirable fauna i la gastronomia.
Altres
Durada: 60'
08.00
Los conciertos de La 2
Intercambio UER: Elegancia de Viena. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
El escarabajo verde
La cultura del calor
El programa s'interessa per la calor i per com les altes temperatures afecten la salut humana. A més, s'aborda la urgència climàtica actual, com ara les altes temperatures i l'impacte que tenen en la salut, i es donen dades, com per exemple que la mortalitat relacionada amb la calor s'ha incrementat un 30% a Europa durant les últimes dues dècades.
Altres
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
Montse Elías reflexiona sobre neurociència i genètica amb David Bueno. Tot seguit, presenta la fundació Aura i aborda el canvi climàtic. Després, descobreix una iniciativa innovadora en l'ensenyament de les matemàtiques a l'Índia. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez parla del valor de l'autenticitat.
Altres
Durada: 25'
11.05
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 20'
11.25
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
11.55
Caminos de la música
Valencia. La realidad
El Palau de les Arts Reina Sofia a València és l'escenari protagonista d'aquest capítol, en què Marta Moll de Alba descobreix de molt a prop la màgia que desprèn aquest lloc.
Documentals
Durada: 25'
12.20
De tapas por España
Málaga, la ciudad del paraíso
L'Adrienne posa rumb a Màlaga per descobrir el seu passat romà i fenici, així com el seu present vinculat a l'art. Un recorregut vertebrat per museus i per la gastronomia malaguenya.
Documentals
Durada: 45'
13.05
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
13.55
Cuando Champollion conoce a Ramsés II
El 1828, Champollion va arribar a Egipte i, al temple d'Abu Simbel, va conèixer el més il·lustre dels faraons de l'antic Egipte, Ramsès II. Als jeroglífics va desxifrar la seva vida, i ara, 200 anys després, la mòmia de Ramsès II marca una altra fita en aquesta aventura: mostrar al món el seu veritable rostre.
Documentals
Durada: 50'
14.45
La costa británica de Kate Humble
Northumberland
Kate Humble camina un tram de 15 milles de St Oswald's Way, a Northumberland. A diferència de les seves altres caminades, aquesta es divideix en dos dies, de manera que la Kate pot gaudir dels paisatges i les estrelles. El seu punt de partida és el pintoresc poble d'Alnmouth, i es trasllada fins a les illes Farne.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, els dissabtes i diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors que proven de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Edén: paraísos remotos: Borneo: el bosque sagrado, Edén: paraísos remotos: Namibia: el desierto del Namib i Relatos de Zambia: La tropa del río: A la part sud del Parc Nacional de Luangwa hi viu la colla del riu, composta per uns 80 babuïns repartits en 20 famílies. Els babuïns són molt familiars, però la vida dels seus membres es complica amb l'arribada d'un nou nadó.
Documentals
Durada: 135'
18.35
¡Cómo nos reímos! Xpress
Cómicas
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 15'
18.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
19.00
Jardines con historia
Parque Grande José Antonio Labordeta
Al sud de la ciutat de Saragossa, entre les lleres del Canal Imperial i el riu Huerva, hi ha un immens parc públic, el parc Grande José Antonio Labordeta, un espai natural ple de monuments que acull una gran varietat de jardins i ofereix una experiència sensorial única al visitant.
Documentals
Durada: 30'
19.30
Lugares sagrados
El Rey Arturo
La majoria dels experts creuen que el Rei Artús va ser simplement una figura mítica. Però noves proves procedents dels antics llocs sagrats de la Gran Bretanya suggereixen que els mites es podrien basar en fets.
Documentals
Durada: 55'
20.25
Paul va a Hollywood
Nueva York
El xef Paul Hollywood combina menjar, cinema i bicicletes mentre s'embarca en un viatge de 3.000 milles per carretera, de Nova York a Los Angeles. Comença el viatge explorant la metròpolis cinematogràfica gegant que és Nova York, i segueix els passos culinaris de les grans figures de Hollywood.
Documentals
Durada: 45'
21.10
Mi casa flotante
King y Bloxom
Steve King i el seu amic Rick Keith es reuneixen cada any a Maine per restaurar vaixells vells. Ara, l'Steve vol traslladar-s'hi a temps complet amb l'objectiu de construir la seva pròpia i diminuta casa flotant.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: El Informe Auschwitz
El Freddy i el Walér són dos joves jueus eslovacs que el 1942 van ser deportats a Auschwitz. El 10 d'abril de 1944, després d'un any de planificació meticulosa, aconsegueixen escapar amb l'esperança que el seu testimoni sobre el genocidi ajudi a salvar moltes vides. Mentre els companys que han deixat enrere es mantenen valents i ferms contra els oficials nazis, ells inicien un viatge de retorn a Eslovàquia ple de perills i dificultats. Demacrats i ferits, suporten nombrosos obstacles al llarg del seu camí, però cap tan gran com el fet d'adonar-se que el seu relat sembla massa horrorós per ser cert.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
La noche temática
Inclou 1944: Operación Fortitude i Día D 360
Documentals
Durada: 120'
01.35
Guardianes del Mar Muerto
Una història de reconciliació per una causa urgent que afecta tothom: israelians, jordans i palestins uneixen forces per evitar que el mar Mort desaparegui.
Altres
Durada: 55'
02.30
Documenta2
Inclou Los llaman vikingos
Documentals
Durada: 50'
03.20
Documenta2
Inclou Agua, el líquido más extraño
Documentals
Durada: 60'
04.20
Documenta2
Inclou Día cero
Documentals
Durada: 50'
05.10
Documenta2
Inclou Extinción
Documentals
Durada: 50'