Waterpolo

Catalunya té repòquer

Waterpolo. Champions. S’exhibeix amb cinc equips en la fase de grups: el Sabadell –campió–, el Mataró, el Terrassa, el Sant Andreu i el Mediterrani

El waterpolo català es reivindica en la fase de grups de la Champions femenina, que arrenca avui amb cinc equips del país dels setze participants: més que ningú. L’Astralpool Sabadell n’és el vigent campió i no va haver de passar per la fase de qualificació, en la qual l’Assolim Mataró, subcampió el curs passat, va segellar el bitllet. També van reeixir el CN Terrassa, el Sant Andreu i el CE Mediterrani. La fase la formen quatre grups de quatre equips que s’enfronten en una lligueta de doble volta, una innovació respecte de cursos anteriors. Els quatre millors de cada grup jugaran la final a quatre a l’abril.

Els quatre que juguen aquest dissabte ho fan fora de casa, amb aparellaments molt complicats a Grècia, Hongria i Itàlia. Al grup D, el CE Mediterrani obre la competició a Atenes (Grècia) contra el Vouliagmeni, doble campió d’Europa (2009 i 2010) a les 15 h. Les de Marian Díaz juguen en el grup més fort, on també hi ha l’Olympiacòs, triple campió europeu (2015, 2021 i 2022), i l’UVSE Budapest, subcampió el 2016.

En el grup C, l’Assolim CN Mataró juga a Hongria contra el Tigra Eger (18 h) en un duel entre els dos equips, a priori, més forts del grup. Ethnikos (Grècia) i Ferencváros (Hongria) completen el quartet. L’equip de Dani Ballart s’ha reforçat encara més amb el fitxatge de la portera neerlandesa Laura Aarts, i té, un any més, l’estrella de la selecció hongaresa, Rita Keszthelyi.

El grup A veurà una doble cita entre italians i catalans amb l’Orizzonte de Catània, vuit vegades campió, com a històric favorit. A les 19 h, l’Orizzonte rep a Catània un CN Sant Andreu que s’ha reforçat molt bé amb les internacionals Elena Ruiz, Nona Pérez i Paula Crespí en el retorn a la màxima competició europea. El conjunt de Javi Aznar ja va ser primer a Roma en la fase de grups guanyant els quatre partits.

A les 20 h, el CN Terrassa juga a Roma contra el SIS romà en un partit històric per a les vallesanes, que per primera vegada estan entre les 16 millors d’Europa.

Demà (12 h) serà el torn per a l’Astralpool CN Sabadell, sis vegades campió, que debutarà en el grup B, contra el sorprenent Mulhouse francès, primer de la fase prèvia disputada a França. L’equip de David Palma és el gran favorit i l’únic que juga aquesta jornada a casa en un grup on també hi ha l’Alimos de Grècia i el Dunaujvaros hongarès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)