Barça

“El futbol és decisió i acció i ell ho té tot”

L'anàlisi. Pepito Ramos explica per a L'Esportiu algunes de les diferències entre Alves i Roberto, dibuixa les seves majors virtuts i li augura encara creixement

Les altíssimes prestacions de Sergi Roberto al lateral dret no estan passant desapercebudes als ulls de ningú. Totalment consolidat ja en aquesta posició, l'excel·lent rendiment del de Reus està sent una de les notes positives d'aquest inici de temporada. L'experiment del curs passat, com a relleu de Dani Alves en partits puntuals, ara mateix ja és tota una realitat. La reconversió ja és un fet. És l'home del carril dret a l'equip de gala.

“El futbol és decisió i acció. I ell té les dues coses. Té unes condicions fantàstiques. Té potència i és un jugador de molt recorregut. És valent i no dubta a posar la cama en les pilotes dividides. Té capacitat per recuperar fàcilment la posició, llegeix bé les accions d'anticipació i se li nota que ha guanyat moltíssima confiança. Haver jugat durant molts anys al mig del camp l'ajuda a tenir una major clarividència ofensiva i això és bàsic quan ets lateral al Barça. En altres equips, destaquen laterals amb un perfil marcador, un lateral que protegeixi la zona, però al Barça jugues a través de la pilota i has d'atacar. Ell això ho llegeix bé. S'incorpora i desdobla bé per la banda, s'associa bé i centra bé perquè tècnicament és un futbolista dotat. Contra l'Sporting va fer un partit descomunal”, explica per a L'Esportiu un expert en la matèria com Pepito Ramos. Lateral dret al Barça durant sis temporades [1976 a 1982], Pepito Ramos elogia la capacitat d'adaptació del de Reus i és dels que assegura que la seva capacitat de creixement encara és gran: “Els equips grans acostumen a tenir especialistes en posicions determinades i ell ha aconseguit brillar sense ser un especialista. És intel·ligent i això és bàsic. Ara encara està en fase de creixement i amb els anys anirà assimilant els automatismes propis de la posició de lateral perquè no ho té interioritzat de base. És un jugador de tall humil, d'aquells que no fan soroll i ha donat un plus de frescor a l'equip en aquesta banda.”

Cobrir el forat que deixava la marxa de Dani Alves a la Juventus dificultava encara més la tasca, però Sergi Roberto s'ha guanyat definitivament l'etiqueta de titular indiscutible: “Alves tenia molt carisma i la seva connexió amb Messi era total. Però també li costava guardar la posició. Roberto té més vista en aquest sentit. Ho interpreta millor”, afirma Ramos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)