Barça

Futbol

Primera divisió

Ja vindran les postres

El Barça visita aquest vespre el Màlaga (20:45 h, Movistar Partidazo) amb l'obligació d'aparcar durant 90 minuts el duel de dimarts de Torí i sumar tres punts vitals per mantenir encesa la flama de la lliga

Amb Piqué i Rakitic sancionats i Aleix Vidal, Arda Turan i Rafinha a la infermeria, Luis Enrique podria recuperar el 4-3-3

Sembla que en clau blaugrana no hi hagi vida més enllà del doble enfrontament contra la Juventus i del clàssic del Santiago Bernabéu de la Diada de Sant Jordi. I és que seran tres moments màgics, estel·lars, que poden encaminar el Barça cap al tercer triplet de la seva història. Res serà igual, però, si els blaugrana punxen aquest vespre contra el Màlaga (20:45 h, Movistar Partidazo), i menys si poc abans el Real Madrid s'endú el derbi contra l'Atlético. Perquè a falta de només vuit jornades per al final de la lliga, el Barça juga sense xarxa, així que qualsevol errada pot significar dir automàticament adéu al campionat i, per tant, convertir l'emocionant clàssic del Santiago Bernabéu en poc més que un malson amb molt més a perdre que no pas a guanyar. I després, és clar, els blaugrana necessiten vèncer per mantenir les bones sensacions dels últims partits, la situació emocional idíl·lica per plantar-se dimarts al Juventus Stadium amb tota l'empenta, en busca d'un bon resultat per afrontar la tornada amb garanties.

És per això que el Barça haurà de saltar aquest vespre a la gespa de la Rosaleda amb els cinc sentits activats, la millor fórmula per evitar qualsevol punxada fatídica, tal com ja va passar, sense anar més lluny, fa dos desplaçaments, en què els blaugrana es van deixar tres punts a Riazor. El duel, és clar, estarà molt condicionat per les baixes blaugrana, ja que als lesionats Rafinha, Arda Turan i Aleix Vidal, s'hi han afegit les de Piqué i Rakitic, que dimecres van veure contra el Sevilla la cinquena targeta groga. Tot plegat podria propiciar que Luis Enrique recuperi el 4-3-3, com ja va fer a Granada, cosa que significaria el retorn a l'equip de Jordi Alba, el gran sacrificat del nou esquema de l'entrenador asturià. De la resta de l'onze titular, les úniques variacions podrien ser les entrades a l'equip de Mathieu, per donar descans a Umititi o a Mascherano, i d'André Gomes i Denis Suárez, ja que s'intueix que Luis Enrique reservarà Iniesta per al partit de dimarts a Torí. Al davant, en canvi, sembla improbable que el tècnic deixi fora de l'onze cap membre del trident, ja que en aquests moments tots tres monstres estan en un estat de forma òptim, i això garanteix un potencial ofensiu massa llaminer per renunciar-hi, a aquestes alçades de la pel·lícula. Messi, a més, ja va descansar fa una setmana a Granada –a banda de també fer-ho en el Bolívia-Argentina, perquè estava sancionat per la FIFA–, mentre que Suárez també va tenir uns minuts d'oxigen contra el Sevilla, en què Luis Enrique el va substituir per Alcácer. I a la banqueta, al costat del de Torrent, esperaran el seu torn Aleñá, que ahir va tornar a entrar a la convocatòria, i Àlex Carbonell, la gran novetat, que podria debutar amb el primer equip a la lliga.

Un rival alleugerit

El Màlaga, per la seva part, es presenta al partit sense cap tipus de pressió, després de la victòria que va assolir dimecres contra l'Sporting de Gijón (0-1) i que li ha permès deixar la zona de descens a deu punts. Aquest alleugeriment emocional, a banda d'augmentar el perill dels andalusos, facilitarà que Míchel continuï fent provatures, i no es descarta que l'entrenador recuperi avui la defensa de cinc que va estrenar contra l'Atlético de Madrid, fa 15 dies, per mirar d'aturar el mortífer atac blaugrana. D'aquesta manera, es preveu que Míchel aposti per una línia de tres centrals formada per Diego Llorente, Luis Hernández i Miguel Torres, amb Rosales i Ricca en els laterals. Per davant de la defensa, tot apunta que jugaran Ignacio Camacho i Fornals, mentre que l'atac serà per al chori Castro, Juanpi i l'exblaugrana Sandro Ramírez, el màxim golejador dels andalusos a la lliga (8). Després de la balsàmica victòria contra l'Sporting, l'objectiu del Màlaga passa ara per tornar a guanya a la Rosaleda, un fet que no es produeix des del 20 de febrer, quan el conjunt llavors dirigit pel gato Romero es va imposar al Las Palmas per 2-1.

VARIACIONS

Alba serà la gran novetat, mentre que tot apunta que Iniesta descansarà

ES PROTEGIRÀ

Míchel podria apostar per una defensa de cinc, tal com ja va fer contra l'Atlético

JORNADA PROPÍCIA

El Barça saltarà a la gespa sabent què ha fet el Real Madrid, que a les 16.15h juga el derbi

Míchel: “Hi ha aspectes del joc en què podem fer mal al Barça”

Tot i ser conscient de l'enorme dificultat que suposa enfrontar-se al Barça, Míchel no veu impossible vèncer els blaugrana, i menys després d'haver sumat tres punts balsàmics contra l'Sporting de Gijón. “Ara podrem jugar sense pressió, ser més fiables i acostar-nos a allò que volem representar. L'equip ara està alegre, desinhibit, i espero que això es pugui veure contra el Barça”, va afirmar ahir el tècnic del Màlaga, que tot i així va admetre que hauran de fer un partit molt complert per poder arribar a sorprendre. “Haurem de fer un gran treball defensiu, però també ofensiu. Hi ha aspectes del joc en què podem fer mal al Barça...” Qüestionat sobre si ha preparat el partit pensant en què els blaugrana jugaran amb un 3-4-3, Míchel va admetre que creu que Luis Enrique recuperarà el 4-3-3, tot i que tampoc considera que això sigui tan rellevant a l'hora de buscar fórmules per contrarestar el potencial del Barça. “És possible que les baixes que té li impedeixin jugar amb una defensa de tres, però jo em fixo més en les accions de tot l'equip i en les seves grans individualitats que en els esquemes. És normal que Luis Enrique estigui constantment buscant solucions per no ser tan previsible.”

Una Rosaleda sense gaire espines

Tot i que el Màlaga s'ha erigit en un visitant incòmode per al Barça, com va reiterar en l'anada (0-0), les tornes varien quan és el Barça qui viatja a la Rosaleda, ja que els blaugrana han guanyat en set dels últims vuit desplaçaments a Màlaga, i amb un bagatge de 19 gols a favor i cinc en contra. El curs passat, sense anar més lluny, el Barça es va imposar per 1-2, amb gols de Munir i de Messi. L'argentí, de fet, és un autèntic malson per als andalusos, que al seu camp només han estat capaços d'aturar-lo en dos duels, mentre que Messi ha vist porteria en els altres quatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)