Barça

Un inici per confiar-hi

Bons precedents. Els dos últims cops que el Barça va començar la lliga amb un ple de 12 punts, en els dos primers cursos amb Luis Enrique, va ser campió

Amb la victòria de dissabte a Getafe, tot i que va suar per aconseguir-la, el Barça va confirmar la seva gran arrencada en la lliga, en què ha sumat un ple de 12 punts i ja és líder en solitari, ja que la Real Sociedad, un any més, va sucumbir a Anoeta contra el Real Madrid. Decepció de la supercopa d’Espanya al marge, el projecte amb Ernesto Valverde a la banqueta no ha pogut començar millor i tot i que encara és molt aviat, el conjunt blaugrana està fent els deures des de l’inici.

Els últims precedents a més, conviden a l’optimisme ja que les dues darreres vegades que el Barça va ser capaç de guanyar les quatre primeres jornades de lliga, va ser campió. Va passar en les dues primeres temporades amb Luis Enrique a la banqueta. En el primer curs amb l’asturià, el Barça, que a final de temporada va fer el triplet, va guanyar els quatre primers partits del campionat, contra l’Elx (3-0), el Vila-real (0-1), l’Athletic (2-0) i el Llevant (0-5), fins que va cedir els primers punts a Màlaga (0-0). En la següent temporada, que va acabar amb doblet, el Barça va arrencar en el campionat amb un triomf a San Mamés (0-1), va continuar amb victòries contra el Màlaga (1-0), al Calderón (1-2) i contra el Llevant (4-1) i no va veure com es truncava la ratxa fins a la cinquena jornada, a Balaídos (4-1). Res a veure amb l’inici de lliga de la temporada passada, en què el Barça es va deixar els primers punts ja en la tercera jornada, amb aquella derrota contra l’Alavés (1-2). Tres punts perduts que es van arrossegar tot el curs i que es van trobar a faltar al final del campionat, que va ser per al Madrid.

Ara, si els blaugrana no fallen demà al Camp Nou contra l’Eibar, signaran el millor inici de lliga des de la temporada 2013/14. Aleshores, amb Gerardo Martino com a tècnic i tot i que no va servir per guanyar el campionat, els blaugrana van aconseguir un ple de punts en les vuit primeres jornades, amb triomfs contra el Llevant (7-0), el Màlaga (0-1), el València (2-3), el Sevilla (3-2), el Rayo (0-4), la Real Sociedad (4-1), l’Almeria (0-2) i el Valladolid (4-1). Els primers punts es van escapar a Pamplona (0-0). Per igualar aquells vuit triomfs seguits en l’inici de lliga 2013/14, els blaugrana haurien de superar ara, a més de l’Eibar, també el Girona, a Montilivi, Las Palmas al Camp Nou, i l’Atlético de Madrid, al Wanda Metropolitano, just després de la que serà la segona aturada per partits de seleccions.

EL GOL, REPARTIT

6
golejadors
diferents en aquest inici de lliga: Messi, Sergi Roberto, Suárez, Piqué, Denis i Paulinho

SERIETAT AL DARRERE

309
minuts
va durar la ratxa d’imbatibilitat de Ter Stegen en lliga, en què només ha encaixat un gol
TEMP. 2017/18: 4 VICTÒRIES Barça-Betis 2-0
Alavés-Barça 0-2
Barça-Espanyol 5-0
Getafe-Barça 1-2
TEMP. 2016/17: 2 VICTÒRIES Barça-Betis 6-2
Athletic-Barça 0-1
Barça-Alavés 1-2
TEMP. 2015/16: 4 VICTÒRIES Athletic-Barça 0-1
Barça-Màlaga 1-0
Atlético-Barça 1-2
Barça-Llevant 4-1
Celta-Barça 4-1
TEMP. 2014/15: 4 VICTÒRIES Barça-Elx 3-0
Vila-real-Barça 0-1
Barça-Athletic 2-0
Llevant-Barça 0-5
Màlaga-Barça 0-0
TEMP. 2013/14: 8 VICTÒRIES Barça-Llevant 7-0
Màlaga-Barça 0-1
València-Barça 2-3
Barça-Sevilla 3-2
Rayo-Barça 0-4
Barça-R.Sociedad 4-1
Almeria-Barça 0-2
Barça-Valladolid 4-1
Osasuna-Barça 0-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)