Gols solidaris

El Barça, amb sis futbolistes amb fitxa de la primera plantilla en l’onze inicial i un lògic reguitzell de canvis en el segon temps, s’imposa al Cartagena amb gols de Carles Pérez i Alejandro Marqués

Riqui Puig, que no jugava amb el primer equip des del Barça-Nàpols de Miami en la pretemporada, un dels noms propis del partit

CARTAGENA 0 BARÇA 2

FC BARCELONA:Neto; Dani Morer, Ronald Araujo, Piqué, Junior; Riqui Puig, Sergi Roberto, Aleñá; Carles Pérez, Saverio i Dembélé.També van jugar: Chumi, Monchu, Guillem, Akieme, Collado, Sarsenadas, Mingueza, Marqués, Jandro i Hiroki Abe. FC CARTAGENA:Esteve; Uri, Andújar, Sergio Ayala, Fucile; Javi Vera, Verza, Santi Jara, Rodrigo; Elady Zorrilla i Lucas de Vega.També van jugar: Siafa, Ismael, Quim Araujo, Carrillo, Jurado, Leomar, William, Álex Martín, Carlos David, Damián, Alexandre i Koke. GOLS:0-1 (64’) Carles Pérez. 0-2 (88’) Alejandro Marqués.ÀRBITRE:Fulgencio Madrid Martínez. Cap amonestació.PÚBLIC:14.000 espectadors al Cartagonova.

Amb les grans lligues del futbol europeu en mode stand by per tercera vegada des que va començar la temporada, la mirada futbolística està posada aquests dies en els partits de seleccions. Partits de classificació per a la pròxima Eurocopa del 2020, partits de classificació per a la pròxima copa d’Àfrica, partits classificatoris per a l’europeu sub-21 i amistosos internacionals del cartell d’un Brasil-Argentina a l’Aràbia Saudita, amb retorn de Leo Messi a l’albiceleste inclòs. Ventall amplíssim per no avorrir-se ni un sol minut. I dins de l’extens catàleg, espai també per al futbol més modest i de caràcter benèfic.

El Barça va deixar petjada ahir a Múrcia. Petjada sobretot econòmica i moral, però també futbolística. Que ho preguntin a Elady Zorrilla. Ni la lesió que el va obligar a abandonar el partit en el minut 27 li va amargar la nit. Hauria volgut jugar almenys fins al descans i assaborir cada minut de joc contra tot un Barça, però el seu company Verza, gat vell amb experiència a primera divisió, li va exigir seny i el va persuadir de demanar el canvi. El Cartagena és líder del seu grup a segona B i qualsevol risc d’empitjorar una lesió era absurd ahir. El disgust, a Elady, li va durar pocs minuts. En el descans ja havia aconseguit el seu botí. Intercanvi de samarreta amb Gerard Piqué i cap a la bossa. Després, en zona mixta al final del partit, el futbolista del Cartagena va atendre els mitjans informatius i va mostrar una samarreta que guardarà amb orgull. Petites històries d’un partit sense transcendència esportiva i sí amb molta càrrega humanitària. Tota la recaptació del Cartagena-Barça, íntegrament destinada a les víctimes del DANA.

En el pla merament futbolístic, victòria del Barça per 0-2 amb gols de Carles Pérez i Alejandro Marqués. Valverde va alinear d’inici els sis futbolistes del primer equip que s’havia endut al Cartagonova (Neto, Piqué, Junior, Roberto, Dembélé i Aleñá) però cap d’ells va ser el millor. Aquest honor va recaure en les botes de Riqui Puig. L’assistència picadeta dins de l’àrea en una acció que Monchu no va saber aprofitar (50’) val una entrada. I en el cas d’ahir, si és una entrada solidària, més.

Riqui va intervenir de manera directa també en el gol de Carles Pérez. El de Matadepera va conduir fins a l’interior de l’àrea fins a topar amb un bosc de cames, la pilota va sortir escopida cap a la frontal i allà la va caçar un Carles Pérez que amb l’interior de la bota va connectar un xut al pal llarg impossible d’aturar per a Esteve (64’). El porter del Cartagena, suplent de Marc Martínez en la lliga, va ser indiscutiblement el millor del seu equip. Enormes les dues aturades que va fer a Carles Aleñá (16’ i 74’). Però no va poder fer res contra la punteria de Carles Pérez i un oportunista Alejandro Marqués, que va entrar en el minut 70 i va fer més que Dembélé en 45 minuts. El francès va jugar ahir de fals 9 i només va xutar una vegada a porteria però Esteve va evitar el gol. L’acció, per cert, va néixer d’una altra passada de Riqui Puig.

Tot l’encert que li va faltar a Dembélé, el va tenir Marqués. Coses de l’ofici. Marqués sí que és un 9 pur i olora el gol. Ell va ser qui va posar la sentència en el minut 88, amb una rematada a boca de canó després d’una bona centrada des de l’esquerra d’Akieme. Saber estar en el lloc precís en el moment just.

El partit també va servir per veure de nou en acció Neto, invisible des de la pretemporada feta al Japó i als Estats Units. No jugava des de llavors. També Sergi Roberto es va poder redimir del que li va passar el dia del Celta. Aquell dia la lesió de Semedo va implicar que el de Reus actués sols 20 minuts en el lloc de mig centre. Ahir, mitja horeta llarga més en aquesta posició per treure’s l’espina.

La nota negativa, sense cap dubte, les tres lesions del partit. A banda d’Elady Zorrilla, David Vera i el blaugrana Ferran Sarsanedas també van haver d’abandonar el terreny de joc abans d’hora. Mala fortuna per al futbolista nascut a Amer.

ALEÑÁ, SENSE SORT

El mataroní, necessitat d’autoestima, es va acostar al gol en dues ocasions

DOSIFICATS

Valverde no va voler carregar de minuts Piqué i Roberto i els va canviar en el 36’