Barça

La pugna continua viva

El Barça, al qual els joves van canviar la cara en el segon temps, s’imposa a l’Athletic amb un solitari gol de Rakitic i obligarà el Real Madrid a vèncer avui a Mallorca per mantenir el lideratge de la lliga

L’argentí, que avui fa 33 anys, va tenir ocasions però el gol 700 se li resisteix

Una boira espessa va sobrevolar tota l’estona el Camp Nou durant el partit contra l’Athletic, provocada pels petards de la gent que, aliena al partit, celebrava la revetlla de Sant Joan als carrers del barri de les Corts. Sobre la gespa, el futbol del Barça també continua emboirat, sense que ni tan sols el soroll dels petards servís d’estímul als jugadors per excitar un partit sense ambient a la grada i que només l’entrada dels joves Riqui Puig i Ansu Fati va dinamitzar. Un duel que el Barça va poder salvar gràcies a un gol de Rakitic ben entrada la segona meitat però que no pot amagar les mancances futbolístiques d’un equip que necessita millorar molt si vol guanyar la lliga i, sobretot, la Champions. Però gràcies al triomf es manté viva la lluita pel títol de lliga. Una pugna que pot resultar trepidant.

Després de perdre el lideratge, calia una resposta contundent per posar pressió al Real Madrid, que avui juga contra el Mallorca. Sense marge d’error, Setién va recuperar el trident format per Messi, Luis Suárez i Griezmann, una fórmula que encara no havia utilitzat mai d’inici. El francès va recuperar el seu lloc en detriment de Braithwaite. L’altre únic canvi va ser al mig del camp, on Arthur va entrar en el lloc de Rakitic. Titularitat per al brasiler precisament el dia que van tornar a aparèixer amb insistència les informacions sobre la seva possible marxa al Juventus; a Itàlia ja donaven per fet un acord entre els torinesos i el Barça per 80 milions d’euros. La defensa, la mateixa que a Sevilla, amb Semedo i Alba a les bandes i Piqué i Lenglet a l’eix.

El duel va començar amb un intercanvi de cops entre els dos equips. En línies generals, el Barça tenia el control i disfrutava de la possessió, però com li sol passar últimament, sense capacitat d’aprofitar-la per generar ocasions clares de gol. Arribava amb passades jugant des del darrere, però en els metres finals i en les zones del camp on cal desequilibrar estava mancat d’idees i fins i tot imprecís. L’Athletic, ben plantat, avisava amb fogonades com en una centrada enverinada d’Unai López que va obligar a intervenir Ter Stegen o amb curses de Williams a l’esquena dels centrals aprofitant la seva velocitat a l’espai. Una doble ocasió de Luis Suárez, amb un xut tou i un altre de massa creuat, van ser les millors ocasions dels blaugrana, que van veure com l’Athletic, farcit de suplents, feia un pas endavant i tornava a avisar amb una rematada de cap de Yeray que va anar a fora per molt poc o fent intervenir Busquets, providencial, per evitar una rematada de Williams des del punt de penal. El migcampista va veure la cinquena groga per haver ensenyat els tacs i no podrà jugar dissabte contra el Celta. S’afegeix, per tant, a De Jong en les baixes al mig del camp.

En lloc d’anar a més, conscient del que hi havia en joc, el Barça es va anar desdibuixant, i va oferir una imatge molt pobra per a un equip que necessitava pressionar el Real Madrid. Un Barça apàtic, trist, que s’ha oblidat del joc col·lectiu i que viu en espera d’un gol o d’una assistència de Messi, que avui ja fa 33 anys i al qual se li va tornar a resistir el gol 700.

No havien passat ni cinc minuts del segon temps i a Quique Setién ja se’l veia desesperat a la banda. L’equip continuava sense rutllar, més enllà d’una ocasió de Griezmann a passada de Messi. El tècnic va voler sacsejar el partit per imprimir-li més ritme i més idees fent entrar Riqui Puig per un funcionarial Arthur. El jove del planter va intentar revitalitzar el joc i Setién va posar més cames fresques substituint Busquets per Rakitic i un fluix Griezmann per Ansu Fati. I el ritme va ser un altre. Sense excel·lir, la presència de Riqui Puig va donar més dinamisme i a sobre és un futbolista que mai s’amaga, que la demana, que intenta que passin coses.

El Barça buscava el gol però ho feia sense encert fins que en una llarga acció d’atac Rakitic va resoldre amb un xut creuat irrompent des del darrere. 251 minuts va tardar l’equip blaugrana a fer un gol a l’Athletic de Garitano, al qual no havia marcat ni en la lliga ni en la copa del Rei. Va tenir-la l’Athletic per empatar però Raúl García no va arribar a la centrada de Balenziaga però també Messi en dues ocasions clares i Ansu Fati amb un xut al pal en uns últims minuts dominats més pels de Setién. El tècnic càntabre va afirmar que encara no veu els joves prou capacitats per prendre-li el lloc als veterans, però ahir Riqui Puig i Ansu Fati van canviar el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)