Barça

El Barça avisa a Europa

Les blaugrana sumen la segona victòria en dos partits de la fase de grups de la Champions amb una exhibició d’Aitana i Mariona

La pitjor notícia és la lesió de Graham Hansen, que abandona el camp plorant

ROSENGARD 1 BARÇA 4

BARÇA:Paños; Marta (Bronze, 66’), Paredes, Mapi León, Rolfö; Walsh (Engen, 66’), Aitana, Mariona; Graham Hansen (Crnogorcevic, 39’), Oshoala (Maria Pérez, 83’) i Geyse (Pina, 66’). ROSENGARD:Micah; Öling, Persson, Arnardóttir, Wik; Mia Persson (Schmidt, 83’), Bredgaard (Sanders, 76’), Holdt (Thogersen, 66’); Larsson (Kullashi, 66’), Lundin (Chmielinski, 76’) i Schough. GOLS:0-1 (30’) Aitana. 0-2 (41’) Aitana. 1-2 (45’+2) Holdt. 1-3 (65’) Mariona. 1-4 (90’+2) Mariona.ÀRBITRE:Lorraine Watson (escocesa).T.G.:A Wik, del Rosengard, i a Geyse, del Barça.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 8.000 espectadors al Malmö Idrottsplats.

El Barça va directe cap als quarts de final de la Champions. Després de la presentació en forma de golejada històrica contra el Benfica, l’equip de Jonatan Giráldez va divertir-se contra el campió suec, el Rosengard (1-4), i va sumar el segon triomf en dues jornades. Això, combinat amb la victòria del Bayern de Munic al camp del Benfica, deixa catalanes i alemanyes al capdavant del grup D amb sis punts, mentre que portugueses i sueques no han estrenat la casella de punts. El duel del pròxim 24 de novembre al Camp Nou (18.45 h) serà decisiu en la lluita per la primera posició de la taula. La Champions és l’objectiu. Està entre cella i cella. Les jugadores se senten en deute amb l’afició per la derrota de Torí i, de moment, estan trepitjant fort i mostrant múscul a Europa amb un futbol arrasador.

En la visita a Suècia, Jonatan Giráldez va tornar a presentar un onze diferent. I és que amb una temporada llarga i l’historial de lesions que arrossega l’equip la gestió dels minuts serà clau. A Malmö, la principal novetat va ser el retorn de Sandra Paños sota pals després de la lesió al turmell. També va sortir d’inici Marta Torrejón, que amb 63 partits és la futbolista del Barça amb més participacions en la Champions.

Les blaugrana van tenir el partit sota control des del primer moment. Aitana Bonmatí, que ha tornat a un gran nivell després de la lesió, va liderar l’equip amb tota una exhibició de futbol sobre el Malmö Idrottsplats. Cada vegada que la futbolista de Ribes agafava la pilota, el joc del Barça s’aclaria i s’olorava el perill. Entre ella i Mariona, també estel·lar, van portar el ritme del partit. Mentrestant, al costat esquerre, una sueca feia parar boges les seves compatriotes. Fridolina Rolfö va ser un punyal per la banda, com en els grans partits del curs anterior. La meitat del primer gol visitant va ser seu. La 16 blaugrana va marejar Öling amb una mitja volta i va enviar un centre mesurat al primer pal. Allà hi va aparèixer Aitana per posar la bota amb classe i avançar el Barça. Era un gol just, ja que l’equip de Giráldez havia disposat de nombroses ocasions abans del 0-1 (30’).

Però no tot van ser flors i violes. Poc abans del descans, Graham Hansen va lluitar una pilota i, en estirar la cama, va sentir una punxada als isquiotibials. La noruega va posar-se la mà a la zona afectada i es va asseure a terra. La seva imatge plorant desconsoladament va ser la nota negativa del matx. El club va informar que avui se sotmetrà a més proves, però el seu gest no convida a l’optimisme. Un càstig per a una jugadora que havia decidit deixar la selecció temporalment per descansar i centrar-se en el Barça després d’uns problemes cardíacs. Per intentar curar-se d’aquesta galleda d’aigua freda, més enllà de la intensa pluja que queia sobre Malmö, Aitana va decidir anar per feina i acostar l’equip a la victòria. Geyse, tot coratge, va recuperar una pilota dins l’àrea i va cedir-la a la migcampista blaugrana. La 14, amb pausa, va enviar una rosca ajustada al pal llarg impossible per a Micah i va fer el 0-2 (37’). Tot i això, el Barça es va adormir en l’última acció del primer temps i va permetre que Holdt reduís diferències amb un xut des de la frontal.

Si algun dels assistents a l’estadi es va fer il·lusions amb aquest gol, el Barça es va encarregar d’esfumar-les en sortir dels vestidors. L’equip va continuar endollat i regalant a l’espectador un joc combinatiu deliciós, amb combinacions en què les jugadores es divertien i s’agradaven. Faltava la cirereta del gol, ja que Crnogorcevic o Oshoala van perdonar un parell d’accions clares. I aquí va aparèixer la figura de Mariona, que va inventar-se una obra d’art en un tres i no res. La balear va recollir la pilota al mig del camp i, en veure la portera avançada, va xutar des de casa seva per fer el tercer i despertar l’admiració i els aplaudiments del públic (65’). Ella mateixa va tancar la golejada en el temps afegit aprofitant un refús de la portera després d’un llançament de falta de Clàudia Pina. Les lesions van acarnissar-se amb Mariona el curs passat. Si aquest any la respecten, la balear està cridada a ser una jugadora essencial i determinant en l’esquema de Giráldez. El tècnic va donar minuts a la futbolista del filial Maria Pérez, mentre que Salma Paralluelo haurà d’esperar per debutar.

El Lió no reacciona

El vigent campió encara no sap què és guanyar. El Lió va empatar al camp del Juventus (1-1) i és tercer del grup C amb un punt. L’Arsenal el lidera amb 6 punts de 6.

IGUALTAT

El Bayern de Munic remunta al camp del Benfica i manté la pugna amb el Barça per la primera plaça

ELS VESTIDORS

Anem agafant sensacions. Hem jugat bé i és una victòria treballada i merescuda
Mariona Caldentey
jugadora del barça
Estic molt contenta pel partit que hem fet. Era un camp difícil i ens hem sobreposat a tot
Aitana Bonmatí
jugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)