Barça

Laporta agafa la paraula

Barça. El president retrà comptes davant dels socis compromissaris en una assemblea en què els números, les palanques, el cas Negreira i l’espòlier del “madridisme sociològic”, així com la foto actual de l’Espai Barça, marquen l’agenda

Joan Laporta donarà avui la cara davant dels 4.451 socis compromissaris convocats pel club a l’assemblea general ordinària que se celebrarà a l’Auditori 1899 (a partir de les 9.30 h en primera convocatòria i les 10 h en segona). Serà la quarta assemblea celebrada de manera telemàtica i el seguiment íntegre es podrà fer a través dels canals del club –web i YouTube– i també per Esport3.

A una setmana per al clàssic, Laporta sortirà a defensar la seva gestió i serà interessant escoltar el seu informe presidencial. És aquí on el president es mou com un peix a l’aigua. Carisma i dialèctica. Controla l’escena millor que ningú. S’espera que faci una defensa ferma en el cas Negreira. Ja en va fer un espòiler a mitjan setmana en una entrevista amb Ricard Ustrell a Catalunya Ràdio, amb una expressió que ha fet fortuna com la del “madridisme sociològic”.

La directiva presentarà el balanç comptable de l’exercici 2022/23, que es va tancar amb uns beneficis de 304 milions d’euros. Les “palanques” han salvat els números i els ingressos han acabat sent de 1.259 milions d’euros. La venda del 15% dels drets televisius per 400 milions i l’operació amb Bridgeburg per la venda del 29,5% de la propietat de Barça Vision han donat oxigen. Palanques i més palanques, un concepte que el vicepresident Eduard Romeu desitja que desaparegui en un futur pròxim. La sortida a borsa de Barça Media continua a la nevera i congelats continuen també els 40 milions d’euros pendents del fons d’inversió alemany Libero.

El club farà un informe sobre el balanç d’aquests primers mesos de trasllat a Montjuïc, però el plat fort serà, una vegada més, l’estat de la situació de l’Espai Barça. Serà el punt 5 de l’assemblea, després de la ratificació del contracte de patrocini amb Ambilight TV. Des de dimarts circula un vídeo en què s’il·lustra com es construirà el nou Camp Nou pas a pas. Una obra faraònica. El culer té ganes de tornar a casa i a hores d’ara encara hi ha algunes incerteses, tot i que el full de ruta i les dates estan clarament fixats de fa temps. Ja falta una mica menys per arribar al juny del 2026.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)