Barça

El protagonista

Marc Guiu

Marca Guiu, Lewandowski riu

Hi ha nits que queden marcades en la història per a l’eternitat. Marc Guiu i la seva família mai oblidaran la del 22 d’octubre del 2023. Un conte de fades. Debut a primera divisió amb el primer equip del Barça i primer gol en l’elit, el de la victòria. Tot, en només 34 segons. Senzillament increïble. Màgic.

El Barça arribarà al clàssic situat a un sol punt del Real Madrid, i tot gràcies a la brutal irrupció d’un nano de només 17 anys, encara en edat juvenil, que va tenir ahir contra l’Athletic un debut de pel·lícula de Hollywood. Amb el dorsal 38 a l’esquena i sense temps ni tan sols per fer exercicis d’escalfament, Marc Guiu va saltar a escena en el minut 78 i 41 segons, i en el minut 79 i 15 segons ja havia besat la glòria. Fins aleshores, Unai Simón ho havia aturat tot, però el porter titular de la selecció espanyola no preveia com pot arribar a ser de capritxós el destí. Xavi, després del partit, va dir davant els micròfons de DAZN que hi ha nanos al planter que el miren a la cara i amb la mirada nota que estan preparats per fer el gran salt. El de Marc Guiu és un triple salt mortal endavant. Espectacular. Aquells ulls que han convençut Xavi transmetien ahir un estat de pura felicitat després del gol. La mirada de l’èxit.

Guiu, nascut el 2006, acumula sis gols en set partits aquesta temporada amb el Juvenil A del Barça entre divisió d’honor i la Youth League, però el gol que mai oblidarà és el que va marcar ahir a Montjuïc. Iñigo Martínez va fer una passada vertical des del darrere per a João Fèlix, que va controlar i va detectar el moviment de desmarcada de Guiu a l’esquena del central. El nano va controlar, es va perfilar i va batre Unai Simón amb un toc amb la bota dreta. Unai va arribar a tocar la pilota, però no va poder evitar el gol. Una bogeria. Eufòric Marc Guiu i dempeus a la grada De Jong i Lewandowski, somrient i aplaudint. Gran imatge. Al final del partit, els flaixos i els companys el van anar a buscar. Abraçades amb Fermín i Araujo. Cancelo li va reclamar un sopar com es va poder escoltar per antena. Convida la casa. Increïble debut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)