Barça

Xip de reactivació

Després del desencís viscut en el clàssic i el soroll generat per les crítiques de Gündogan, el Barça necessita un triomf convincent en un estadi complicat com el de la Real per afrontar amb positivisme el mes de novembre

L’última vegada que el Barça va visitar el Reale Arena va sortir d’allà amb un 1-4 a favor. Aquell dia van marcar Isak per a la Real Sociedad i Lewandowski (2), Dembélé i Ansu Fati per al Barça. De tots quatre, només el polonès té possibilitats de repetir aquesta nit. Isak suma ara sis gols amb el Newcastle en la Premier, Ansu dos amb el Brighton i Dembélé no ha marcat encara amb el PSG. Lewandowski n’acumula cinc en la lliga espanyola i avui tornarà a ser titular moltes setmanes després. No va tenir una bona reaparició en el clàssic. No van acompanyar ni el resultat ni les seves sensacions. Se’l va veure a baixes revolucions en els minuts que li va concedir Xavi contra el Madrid. Cap dels canvis va sumar el dia del clàssic. Avui se n’espera una millor versió si el Barça vol aconseguir un resultat positiu a Sant Sebastià. La temporada passada només va tardar un minut a marcar al Reale Arena.

Lewandowski torna a l’onze i Pedri torna a la convocatòria. El retorn del canari és la gran novetat en l’expedició. Pedri torna a estar disponible 71 dies després. Tindrà uns minutets en la segona meitat. Gündogan i Gavi en la base del quadrat i Fermín més avançat seran les peces al mig del camp. Oriol Romeu tornarà a ser suplent. Pocs misteris. Quan Frenkie de Jong entri en l’equació i Pedri tingui més ritme de partit, el ventall d’opcions de Xavi creixerà. On pot triar més ara és en atac i en defensa i aquí només hi ha dos dubtes: Ferran o Raphinha, i Iñigo o Christensen. Iñigo Martínez sembla consolidat a l’eix de la defensa i sembla que té més possibilitats que Andreas. Seria el seu quart partit seguit com a titular i el retorn a Sant Sebastià, d’on va sortir per la porta del darrere després de marxar ja fa anys cap a Bilbao. Ferran, per una qüestió de pic de forma, també té més possibilitats que Raphinha de sortir d’inici. Una altra cosa clara és el retorn de Cancelo al lateral. El seu canvi de rol en el clàssic no va funcionar.

El Barça afronta el partit ferit per la derrota en el clàssic i reconfortat com a club per l’èxit d’Aitana i Messi en l’última gala de la Pilota d’Or. L’èxit de la Masia ha tapat el disgust del clàssic. La setmana ha estat densa també per les paraules crítiques de Gündogan cap al vestidor. Molts ulls estaran posats avui en la figura de l’alemany.

La Real d’Imanol arriba al partit després de deixar escapar dos punts a Vallecas i de salvar els mobles en la copa contra el Bunyol amb un gol de Carlos Fernández. Una setmana discreta, però una temporada fenomenal. En la lliga viu a la part alta i en Champions olora els vuitens de final després d’empatar contra l’Inter i de dues victòries contra el Salzburg i el Benfica. Molts noms interessants en aquesta Real: Brais Méndez, Take Kubo, Mikel Merino, Remiro, Le Normand, Barrenetxea i un Oyarzabal que ha fet més gols (6) que Lewandowski. Fa anys que està treballant bé, Imanol Alguacil a Zubieta. Avui podrà comptar amb Zubeldia. El comitè de competició li ha retirat la cinquena targeta groga que va veure contra el Rayo Vallecano en la jornada passada i podrà jugar aquesta nit. Casualitats o no, ja li va passar una cosa similar al Barça contra el Madrid amb Nacho. Jon Pacheco, Kieran Tierney i André Silva són baixa.

L’ALEGRIA DE PEDRI

Pedri torna a la llista més de setanta dies després. Tindrà minuts

LEWANDOWSKI

Serà titular després de moltes setmanes. Va fer un doblet al Reale Arena fa un any
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)