Barça

Lewandowski frena la caiguda, però no els dubtes

Costarà que el joc carburi, però el Barça ha aconseguit tres punts importantíssims davant l’Alavés (2-1). L’equip blaugrana ha hagut de remuntar un gol als 17 segons després d’un altre partit gris i amb problemes futbolístics evidents. Com si fos una continuació del malson dels dos darrers enfrontaments, l’equip de Xavi ha estat perdut sobre la gespa de Montjuïc, però ha acabat guanyant amb més cor que no pas joc. Lewandowski, amb un doblet, ha liderat una remuntada que no esvaeix ni els dubtes ni les males sensacions.

Després del mal cos que havien deixat els partits contra la Real Sociedad i el Xakhtar, s’esperava una reacció blaugrana, sobretot després del discurs de Xavi en què assegurava que era el moment de fer un pas endavant. La sorpresa, però, ha estat que l’Alavés ha marcat als 17 segons de joc. Íñigo Martínez ha fet una passada en llarg només servir de centre, la pilota ha caigut als peus de Gündogan i Guridi li ha robat la cartera. El contraatac visitant ha acabat amb una centrada de Javi López i el remat de Samu al fons de la xarxa (1’). Montjuïc ha quedat callat, glaçat i incrèdul. Enmig d’una situació delicada, l’Alavés t’ha marcat només començar. De fons, també s’hi ha unit la remor d’alguns xiulets, que han anat augmentant a mesura que els minuts passaven i l’equip no despertava. I és que el gol ha deixat tocat els de Xavi, que continuaven amb els mateixos problemes de joc que ja s’havien vist en l’última setmana. A més, el Barça podria haver pres més mal. Samu n’ha tingut dues de claríssimes davant Ter Stegen (13’ i 31’) aprofitant una errada de marcatge primer, i la poca contundència de Kounde, després. Tant és així, que Xavi ha reubicat el francès a l’esquerra i ha posat a Araujo a l’eix per frenar el davanter de l’Alavés. I ha funcionat. Per la seva banda, João Félix ha estat el més incisiu del primer temps i ha fet treballar a Sivera (23’). El porter també n’ha tret una a Lewandowski estona abans (17’). Els nervis es notaven en les accions del Barça, que no es trobava gens còmode i no podia frenar les sortides de l’Alavés en molts moments.

El conjunt de Xavi Hernández ha sortit millor en la segona part, instal·lat a camp contrari. El joc ha estat més mòbil i el gol matiner de Lewandowski ha ajudat als blaugrana. Una centrada de Kounde des de la dreta, l’ha rematat de forma inapel·lable el davanter polonès al fons de la xarxa (53’). Una diana que ha activat l’equip i l’afició. Era l’Alavés qui tenia més por i el Barça qui estava més esperonat. Els bascos han neutralitzat l’embranzida d’aquesta acció i han tornat els problemes per generar joc. Lamine ha firmat una jugada individual que ha acabat en córner (72’), però l’acció decisiva ha estat protagonitzada per Ferran Torres. Feia poc que el valencià havia entrat i Abqar l’ha fet caure clarament dins l’àrea. Busquets Ferrer ha assenyalat penal (77’) i Lewandowski no ha perdonat des dels onze metres amb un xut fort i col·locat a l’escaire (78’).

Els últims minuts han estat de patiment, amb un Barça que no ha estat capaç de tenir el control ni adormir el partit i amb l’Alavés inquietat la porteria de Ter Stegen. El més important és que els tres punts s’han quedat a casa i ni Girona ni Madrid s’allunyen més. L’equip marxa d’aturada, però tindrà molta feina en tornar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)