Barça

Obligats a canviar

El Barça necessita reaccionar i deixar enrere la mala imatge oferta en els dos darrers partits per arribar a l’aturada amb una mica d’aire

Les victòries del Girona i el Madrid posen més pressió a l’equip de Xavi Hernández

Són dies complicats a can Barça. De la il·lusió dels primers seixanta minuts del clàssic, en què l’equip de Xavi Hernández va merèixer puntuar, a haver-se complicat la classificació per als vuitens de la Champions quan la tenia a la mà. Tot plegat, combinat amb uns dos últims partits en què el joc ha brillat per la seva absència i en què els dubtes i la preocupació han anat en augment; de creure-hi, al bloqueig mental. Dues setmanes en què l’optimisme del mes de setembre s’ha esvaït completament. Ni tan sols la victòria a Anoeta va apaivagar l’ambient, ja que els tres punts van arribar per un acte de fe en el temps afegit, no perquè el Barça ho hagués merescut damunt la gespa. Les preguntes han assaltat l’entorn blaugrana en els darrers dies. Què li passa a l’equip? Quina és la solució al mal moment de joc? Des de dins, i així ho va explicar Xavi, es coneix el diagnòstic. Aquest “sotrac” del qual parla el tècnic ha de passar, perquè després de l’aturada venen quatre mesos sense pausa que poden marcar la temporada. El primer pas, però, és l’Alavés (16.15 h, Movistar LaLiga). Ni pensar en el reset que pot fer l’equip aquests dies, ni en el Rayo, ni en la final contra el Porto. Res de futur. Present. El més immediat és fer els deures contra el conjunt basc i procurar arribar a l’aturada amb més bones sensacions que les que recorren el cos del barcelonisme actualment. Sobretot, perquè els altres no fallen. El Girona i el Madrid van complir i no se’ls pot deixar escapar.

Connectar-se

A casa i contra un equip de la part baixa. Un escenari, a priori, idoni per agafar aire. Però és també un d’aquells partits trampa, sobretot tenint en compte el moment delicat de l’equip. La plantilla ha de connectar-se. La sensació dels últims partits és que hi ha jugadors que han abaixat el nivell i que han perdut confiança i és essencial que tots tornin a estar activats.

Xavi va repetir la mateixa convocatòria que va visitar la Real Sociedad amb l’única absència de Gavi, baixa per sanció. S’espera que avui torni Pedri a la titularitat després d’haver sumat minuts a Anoeta i a Hamburg. Hi ha jugadors que podrien descansar. És el cas de Cancelo o Gündogan. Des que va jugar mitja hora a Pamplona en el debut, el portuguès ja no s’ha mogut de l’onze i se l’ha vist patir en els últims enfrontaments. L’alemany encadena tretze partits seguits jugant els 90 minuts entre el Barça i la selecció. Araujo, que va acabar amb molèsties el duel contra el Xakhtar, també podria tenir descans. Tornaran segur Íñigo, que no va jugar a Hamburg, i Balde, que va ser suplent. Al mig, sense Gavi i amb un possible descans per a Gündogan, podria tornar a entrar Fermín, juntament amb Romeu. Al davant, nova oportunitat per a Lewandowski. Ferran i Raphinha van ser titulars dimarts i no van inquietar la porteria, cosa que sí van fer João Félix i Lamine Yamal. El jove extrem podria reaparèixer en l’onze.

L’Alavés de Luis García Plaza arriba amb bones sensacions: només ha perdut un dels últims cinc partits i encadena dues victòries seguides entre lliga i copa.

CONVOCATÒRIA

Xavi repeteix la llista amb què va visitar Anoeta, amb l’única absència de Gavi

L’ONZE

El tècnic podria donar descans a jugadors que acumulen més minuts

EL RIVAL

L’Alavés afronta el duel fora del descens i després de guanyar contra l’Almeria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)