Barça

El primer d’una culer

Ona Batlle ha tornat a casa i, després del debut europeu, està a les portes de jugar per primer cop contra el Real Madrid

La lateral de Vilassar de Mar ha entrat amb molt bon peu a l’equip, com si no hagués marxat mai del Barça

Ona Batlle va marxar del Barça amb una idea clara al cap: tornar. Sis anys després, el propòsit s’ha complert. El Madrid CFF, el Llevant i el Manchester United han estat les parades de la lateral de Vilassar de Mar abans de baixar a la més especial de totes: casa seva. Allà on va arribar amb 12 anys i on va començar a despuntar abans de trobar minuts en un lloc per créixer. Després de jugar al filial, en què va guanyar dues lligues compartint equip amb jugadores com Aitana, Laia Aleixandri o Gemma Font, va marxar amb la majoria d’edat acabada de complir. Ara ha tornat amb 24 anys, experiència, maduresa, millors qualitats futbolístiques i amb l’etiqueta de campiona del món. El moment just, segurament. El que es buscava i s’esperava i que, després de molts rumors, va ser una realitat malgrat tenir altres ofertes sobre la taula. El Barça és el Barça.“Sempre ha estat al meu cor i no és fàcil dir-li que no. Des del primer moment l’he tingut al cap”, va assegurar la maresmenca en declaracions als mitjans del club el dia que es va anunciar la seva incorporació.

Aquesta setmana és d’aquelles que il·lusionen. Ona Batlle va poder debutar a la Champions League contra el Benfica dimarts i tancarà la setmana demà amb el seu primer clàssic. De fet, serà la primera vegada que la blaugrana s’enfrontarà al conjunt blanc. Ona va fer les maletes cap a Anglaterra l’any 2020, quan el Real Madrid encara no havia jugat amb aquest nom ni amb el seu escut, sinó sota la denominació de CD Tacón. Sense cap mena de dubte, la millor manera d’estrenar-se contra les blanques és amb la samarreta del Barça. Una culer com ella viu el partit d’una forma especial. “És únic. És la primera vegada. Gaudiré i tinc moltes ganes que comenci el partit”, afirmava dijous al media day. Fins ara, els ha vist des de la distància. No podrà jugar al Camp Nou com es va jugar el 2022, sinó a Montjuïc, però espera que “pugui ser com aquell clàssic” en què les graderies van omplir-se i el Barça va gaudir i fer gaudir.

Amb bon peu

El fitxatge d’Ona Batlle és or per al Barça. La de Vilassar de Mar pot actuar tant al lateral dret com a l’esquerre, una posició que està ocupant per la sensible baixa de Fridolina Rolfö. I està complint amb escreix. La sensació és que Ona no ha marxat mai del club. Ha aterrat amb bon peu, firmant un inici de temporada espectacular, amb autèntiques exhibicions sobre la gespa i entenent-se amb totes les seves companyes com si hi hagués jugat en els últims sis anys.

En el debut contra el Madrid CFF, ja va fer anar de corcoll les seves defensores i va regalar una assistència de gol a Oshoala. “No esperava que s’adaptés tan bé, realment. Estic molt content perquè ella volia venir i feia temps que parlàvem. Havia de ser una opció i s’havia de consolidar el fitxatge. Ens donarà moltíssim”, explicava Jonatan Giráldez en una entrevista a aquest diari el mes d’octubre passat, pocs dies després d’aquell partit. I Ona dona i molt. Defensivament, guanyant duels, i ofensivament. L’assistència contra el Madrid CFF no va ser l’única. Dissabte passat, al camp del Vila-real, dues més: una a Oshoala i una altra a Aitana. Sent un punyal per l’esquerra i marxant amb facilitat de les seves marcadores. A més, també va marcar contra el Granada.

Demà, si Toril no fa canvis en l’onze, se les haurà de veure amb Athenea i Oihane. Dues companyes a la selecció. “En general ens coneixem bastant, però també pots treure’n benefici. Serà un partit maco perquè la gent gaudeixi i sigui un bon dia”, explicava dijous. Tingui qui tingui al davant, Ona arriba en forma. “El seu pas per Anglaterra ha estat molt productiu. Té unes condicions atlètiques importants que ens ajuden. Tenim més opcions per dominar per fora. Sap que el clàssic és un dels partits més importants de la temporada i arribarà preparada”, sentenciava Jonatan Giráldez en la roda de premsa prèvia al partit.

L’Ona que va marxar del Barça segur que somiava amb setmanes com aquestes. “Estic molt contenta de continuar aquí la meva carrera. Hi deixaré la pell i gaudiré. En tinc moltes ganes”, deia al juny. Al novembre, la de Vilassar és clau, hi està deixant la pell i està gaudint. Un regal per al Barça, tenir-la al seu equip.

LES SENSACIONS

La veritat és que és únic. És la primera vegada per a mi en un clàssic. Gaudiré i tinc moltes ganes que comenci el partit

SENTIMENT

Després de seguir el clàssic des de la distància, ara Ona Batlle viurà l’estrena a Montjuïc

RENDIMENT

La lateral dreta està brillant des de l’esquerra: ha marcat un gol i ha repartit tres assistències
L’escenari ideal és com quan es va omplir el Camp Nou. Tant de bo pugui ser com aquell
Ona Batlle
Jugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)