Barça

João Félix i deu més

El Barça i l’Atlético, empatats a 31 punts, citats avui a Montjuïc amb el tercer lloc en joc

João Félix i Simeone jugaran el seu particular partit i Xavi buscarà un nou “val de tranquil·litat” vàlid fins al derbi català

El ja famós “val de tranquil·litat” que Xavi va popularitzar i obtenir després de la important victòria contra el Porto i la conseqüent classificació per als vuitens de la Champions té data de caducitat. Expira avui. És la dura vida de l’entrenador d’elit, i més en un club com el Barça, on el crèdit te l’has de guanyar cada quatre dies. Ell ho sap millor que ningú perquè les ha viscut de tots colors en aquest club, com a jugador i ara com a entrenador. Xavi bromejava dimarts, però sap que una derrota contra l’Atlético (21 h, Movistar La Liga) ho tornaria a agitar i enrarir tot. Vèncer contra el Porto va ser un bàlsam després dels últims mals resultats i guanyar contra l’equip de Diego Pablo Simeone faria que Xavi obtingués un nou val vàlid fins al 10 de desembre, dia del Barça-Girona. Simeone, abraçat a la filosofia del partit a partit; Xavi, val a val.

Els pròxims set dies el Barça s’enfrontarà a l’Atlético i a l’equip de moda de primera divisió, un Girona, que ahir va tornar a guanyar. Dos partits seguits contra dos dels tres primers classificats. Dos exàmens. El partit contra l’Atlético torna a fer aroma de final, com el dia del Porto. Es nota en l’ambient i en els detalls. Joan Laporta va visitar el vestidor ahir abans de la roda de premsa de Xavi per esperonar la plantilla i també ha mirat d’activar l’afició amb a través d’un vídeo difós pel club a les xarxes: “Aquest és un partit importantíssim. Els Barça-Atlético són sempre partits amb molta intensitat, elèctrics, i ells venen forts. Nosaltres també estem bé i volem anar a millor. L’equip està motivat i vull fer una crida als culers perquè vinguin a l’estadi, perquè els jugadors us necessiten”. Contra el Porto l’aforament va ser de 43.533 espectadors i el club voldria acostar-se als més de 50.000 del dia del clàssic. Ahir al matí el ritme de venda d’entrades no era el més desitjat i Laporta va jugar la carta de l’èpica.

També Xavi va jugar les seves cartes. En el seu cas va tancar files a favor de João Félix. Avui el portuguès jugarà el seu particular partit contra Simeone, i Xavi li va voler donar suport públicament abans de la batalla: “Aquí João és feliç, treballa i és un jugador estimat pel vestidor. És bromista, treballa per al grup i fa gols importants. No en tinc cap queixa. Està sent constant. Estic encantat amb el seu rendiment i s’ha adaptat molt bé al grup. Està molt motivat per a aquest partit.” Tots els ulls estaran posats avui en el duel João-Cholo. També, d’alguna manera, en Griezmann. El retorn del francès no genera tanta morbositat com el cara a cara entre el dorsal 14 del Barça i el tècnic argentí. El públic té clar on està la salsa del partit, però Araujo, Iñigo, Kounde i companyia sí que hauran d’estar atents a Griezmann. Ell i Álvaro Morata sumen 16 gols, més de la meitat dels que ha marcat tot l’Atlético: 9 gols Griezmann, 7 gols Morata. L’encarregat d’impedir que ampliïn les seves estadístiques serà Iñaki Peña, que tornarà a ser titular per tercer partit consecutiu. Ter Stegen tampoc es va entrenar ahir i tornarà a ser baixa. Marcos Alonso, que ahir es va quedar al gimnàs, és dubte. A l’Atlético, dues baixes: Pablo Barrios, que dimarts contra el Feyenoord es va fer un trencament al menisc, es perdrà la cita. Havia jugat 12 dels 18 partits amb el Cholo. Se suma a la baixa ja coneguda de Thomas Lemar.

LA PRÈVIA

Aquí João Félix és feliç, treballa i és un jugador estimat pel vestidor. Estic encantat amb el seu rendiment
Xavi Hernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)