Barça

Una altra atmosfera

El Barça tira endavant els exigents i delicats compromisos contra el Porto i l’Atlético amb sengles victòries i agafa aire amb el Girona en l’horitzó

La bona versió oferta davant dels ‘colchoneros’ convida a l’optimisme i canvia també l’estat d’ànim de l’equip i l’entorn

El Barça va enfrontar-se la setmana passada a una situació molt delicada. Immers en una crisi futbolística, dimarts va jugar-se el futur a Europa contra el Porto, duel que va guanyar (2-1) per segellar el bitllet a la següent fase i –tret de carambola estrambòtica en l’última jornada– com a primer de grup; i, diumenge a la lliga, va veure’s les cares amb l’Atlético, un dels equips més en forma del moment, que tenia per sobre en la classificació, i al qual també es va imposar (1-0) oferint una versió convincent que, afegida a les victòries, li permet reconfortar-se com a equip i també canviar l’estat d’ànim d’un entorn, neguitós, veient les darreres actuacions.

I és que el conjunt orientat per Xavi Hernández no ha aconseguit jugar bé amb continuïtat durant tota la temporada i, per tant, la posada en escena contra els colchoneros és una dosi de brots verds que conviden a l’optimisme. D’aquesta manera, el grup culer va salvar l’exigent setmana i, en aquest sentit, hi ha una figura que en surt reforçada: Xavi. L’entrenador va començar-la tocat, fins i tot en alguns sectors de l’esmentat entorn va posar-se sobre la taula la destitució, cosa que el club, amb missatges públics tant del president Joan Laporta com del director esportiu, Deco, va descartar categòricament, donant-li suport.

Així, Xavi, per fi i després de dos anys de desencisos, entrenarà el Barça en uns vuitens de final de la Champions i, en la lliga, títol que defensa, es manté a quatre punts del capdavant de la taula quan encara no s’ha arribat a la meitat de la competició. Els resultats, doncs, són bons, però les sensacions despreses contra l’Atlético representen un plus important. El conjunt blaugrana va tornar a demostrar que és capaç de dominar i ser millor davant d’un rival important, cosa que no és tema menor tal com estan les coses a can Barça. “És un senyal que ho podem fer en cada partit i que ho hem de fer en cada partit, som en el Barça i ens hem d’exigir això: jugar així sempre”, va dir el tècnic. “Tant de bo trobem la constància necessària per fer aquest tipus de partit sempre”, va continuar. “Els jugadors han fet un pas endavant i s’ho han cregut. L’equip ha estat d’excel·lent i segurament hem vist el millor partit de la temporada.” També en el vestidor estaven radiants. “Hem gaudit i hem fet gaudir”, va dir Pedri. “Confiem molt en la feina que estem fent amb l’entrenador, no arribaven els resultats i sabíem que avui havíem de fer un pas endavant”, hi va afegir Ronald Araujo, un dels capitans.

Així de volàtil pot ser el futbol. En uns dies i dos partits es pot canviar una atmosfera. Ara, el conjunt culer agafa aire i es mira el que li queda per tancar el 2023. El primer compromís, també d’envergadura, aquest diumenge (21 h) a casa contra el Girona, l’equip de moda, que comparteix lideratge amb el Madrid. Després (13/12) visitarà l’Anvers; a continuació (16/12), el València, i, finalment (20/12) rebrà l’Almeria.

LA FRASE

Ho hem de fer en cada partit. Som en el Barça i ens hem d’exigir això: jugar així sempre
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)