El Girona assalta Montjuïc i el lideratge

Victòria històrica del Girona, que ha guanyat per primera vegada el Barça (2-4) i se situa líder tot sol de primera divisió, amb dos punts més que el Madrid i set més que l’Atlético i el conjunt blaugrana. El conjunt de Míchel ha destrossat el de Xavi, amb gols de Dovbyk, Miguel i Valery, en una versió molt feble dels blaugrana, vulnerable en defensa i desordenat i impotent en la segona part, tot i que Lewandowski ha tingut el 3-3 a l’abast abans que Stuani tanqués la festa gironina amb el 2-4.

L’inici ha estat elèctric, amb un intercanvi de cops que s’ha allargat pràcticament durant tota la primera part. Dovbyk ha estat el primer de trepitjar àrea, tot i que no ha trigat a fer-ho el Barça. David López ha salvat l’1-0 després d’una jugada de Pedri (7’). El Girona patia al darrere, però trobava espais. I així ha arribat el 0-1, en una passada de Yan Couto cap a Tsygankov, que ha arrencat sol (ha badat Christensen en el tall) i ha connectat amb Dovbyk, que no ha perdonat (12’).

El Barça, amb més pilota, ha insistit, i després d’una centrada de Cancelo que Gazzaniga ha tret, Lewandowski ha empatat en guanyar el salt en un córner (19’).

Els gironins tenien feinada al darrere, però quan sortien, ho feien com coets. En la primera aparició de Savinho, Dovbyk no ha rematat bé. Miguel, indetectable per als blaugrana entre línies, ha tingut fins a tres rematades, i en l’última ha tingut premi, amb l’1-2 (40’). Lewandowski n’ha tingut una altra abans del descans.

En la segona part, Frenkie de Jong, Gündogan i Raphinha han buscat l’empat amb xuts des de fora l’àrea. El Girona, però, s’ha estirat i ha fet patir els blaugrana, sense acabar de rematar. Xavi ha decidit sacsejar l’equip amb un triple canvi, amb l’entrada de Ferran, Lamine Yamal i Balde per Christensen, Raphinha i João Félix (65’). Una rosca de Gündogan des de dins l’àera ha estat a punt de sorprendre Gazzaniga (68’). Els blaugrana, imprecisos i desconnectats, no se’n sortien. I Valery, que acabava d’entrar, l’ha acabat de fer grossa. L’empordanès ha recollit una pilota que Stuani havia baixat, ha superat Kounde i ha marcat l’1-3 (81’). I amb el Barça abatut, Iñaki Peña ha evitat l’1-4 de Savinho. Fins i tot Solís s’ha volgut afegir a la festa gironina a Montjuïc. Però, ja en el minut 92, Gündogan, amb una bona acció dins l’àrea, hi ha posat emoció amb el 2-3. I Lewandowski, sol, ha rematat molt malament una bona centrada de Lamine Yamal. Encara hi ha hagut temps perquè Stuani, qui sí no, arrodonís el festival gironí amb el 2-4.