Barça

Riad busca nou rei

El Barça intentarà avui a Aràbia Saudita reeditar l’èxit de fa un any i aixecar la seva segona supercopa seguida contra el Madrid, la quinzena del club i el tercer trofeu amb Xavi

El debut i el primer gol de Xavi Hernández amb el primer equip del Barça van ser en una supercopa contra el Mallorca el 1999. El primer títol com a entrenador blaugrana va aixecar-lo en la supercopa de fa un any contra el Real Madrid. Xavi té feeling amb la supercopa. En va guanyar sis com a futbolista. És el segon trofeu que més vegades ha guanyat per darrera de la lliga (8). També en l’etapa a Qatar va guanyar aquesta competició com a jugador (2016/17) i com a tècnic (2019/20). Ara busca el seu tercer títol com a entrenador del Barça i la seva segona supercopa, a una de les tres guanyades per Pep Guardiola i Johan Cruyff.

Aràbia mira avui cap a Riad. Nit de superclàssic (20 h, Movistar Plus+). Amb el permís de l’Atlético i l’Osasuna, aquesta era la final que tothom desitjava. Tots els ulls estaran posats en l’Al-Awwal Park. El Barça vol fer història en l’actual casa de Cristiano Ronaldo. Primer títol de la temporada. Sis supercopes com a jugador ha guanyat el capità Sergi Roberto. Busca la setena. Homes com Gündogan, João Félix, Lamine Yamal, Fermín, Oriol Romeu i Vitor Roque aspiren a la seva primera.

Cordialitat ahir entre Xavi i Carlo Ancelotti en la tradicional fotografia dels dos entrenadors amb el trofeu abans de la final. Calma tensa en la prèvia abans de la gran batalla. El Barça defensa el títol guanyat fa un any (1-3), amb la idea de reeditar aquell èxit i reviure l’impuls moral que aquell triomf va suposar aleshores. Aquest Barça necessita una injecció anímica i la supercopa pot tornar a generar aquest efecte. Respecte a la final del gener del 2023, no hi seran els lesionats Ter Stegen i Gavi –va marcar el primer gol de la final i va donar l’assistència dels altres dos– i tampoc Dembélé i Busquets. L’excapità, en el Media Day de l’Inter Miami CF de l’altre dia, va dir que no va poder veure la semifinal contra l’Osasuna, però que contra el Madrid desitja el mateix resultat de fa un any, on ell va ser l’encarregat d’alçar el trofeu. Amb Ousmane mai se sap, possiblement no tingui constància de la cita, però el Lens-PSG que es juga a la mateixa hora és la seva millor coartada.

El gran dilema de Xavi per a confeccionar l’alineació és si apostar per la fórmula dels quatre migcampistes amb Pedri com a titular al costat de Gündogan, De Jong i Sergi Roberto, i només dos homes a dalt, o jugar amb un 4-3-3. Pedri va oferir una bona mitja hora contra l’Osasuna i cal veure si Xavi s’hi atreveix amb ell des de l’inici tenint en compte que ve d’on ve amb l’última lesió. L’altra nom que truca a la porta de la titularitat és el de João Félix, un dels grans destacats en la victòria contra l’equip de Jagoba Arrasate. El portuguès va ser dels millors sortint des de la banqueta i va acabar donant el segon gol a un Lamine Yamal candidat a ser suplent. Si Xavi juga amb tres a dalt, Ferran seria el substitut del lesionat Raphinha i qui acompanyaria João Félix i Lewandowski. Quatre al mig o tres a dalt? Pedri, João Félix o Ferran? Sigui com sigui, Xavi té clara la consigna: treure la pilota al Madrid. Ahir en la roda de premsa, va parlar abraçat a l’esperit cruyffista.

On hi ha menys dubtes és al carril dret. João Cancelo ahir tampoc es va entrenar amb el grup en l’última prova abans de la final i queda definitivament descartat per a la gran cita d’avui. Tots els camins condueixen a una nova batalla Araujo-Vinícius. Xavi possiblement canvi el pla del dia de l’Osasuna i situï Koundé com a central amb Christensen i traslladi l’uruguaià a la banda, un moviment habitual en els últims clàssics. Serà el seu setè cara a cara. Balde està recuperat de les seves molèsties musculars a la zona lumbar i també serà titular per l’esquerra.

A dalt, pilotes a Lewandowski. Aràbia li prova. El polonès ha vist porteria en els tres partits de supercopa que ha jugat allà: l’any passat contra el Betis a semis i en la final contra el Madrid, i aquest any contra l’Osasuna. Amb el gol contra l’equip d’Arrassate, Lewandowski ha marcat ja en les quatre competicions aquesta temporada 2023/24.

El Madrid arriba al partit amb el desgast extra acumulat de la pròrroga jugada contra l’Atlético, però havent pogut descansar un dia més que el Barça, que va jugar l’endemà dijous la seva semifinal. Dani Carvajal, un dels grans noms propis del partit contra l’Atlético, no es va entrenar divendres per precaució, però ahir sí ho va fer i serà titular. L’única modificació respecte la semifinal contra l’equip del Cholo, seria l’entrada de Kroos per Modric.

CANCELO, DESCARTAT

El portuguès ahir tampoc no es va entrenar i és baixa definitiva per a la final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)