Barça

Bergen espera el Barça

L’actual campió jugarà els quarts de final de la UWCL contra el Brann noruec, amb la tornada a casa, i evita el Lió i el PSG fins a una hipotètica final; en les semifinals, o l’Ajax o el Chelsea

El país dels fiords espera el Barça. Pròxima parada: Bergen, capital del comptat de Hordaland i la segona ciutat més gran de Noruega. Caroline Graham Hansen i Ingrid Engen tornen a casa. El Barça va conèixer ahir al migdia en el sorteig celebrat a Nyon el nom del seu rival en els quarts de final de la UEFA Women’s Champions League. Serà el Brann. Sorteig favorable per a l’actual campió d’Europa, perquè l’equip noruec és el pitjor en coeficient UEFA (64è en el rànquing) dels vuit clubs vius encara en la competició. Mai abans un equip noruec havia arribat tan lluny en la màxima competició continental. Serà la primera experiència per al Brann en uns quarts de final i també la primera vegada que tots dos equips s’enfrontin en la Champions femenina, una circumstància que també s’hauria produït en el cas que el Barça hagués quedat emparellat amb qualsevol dels altres dos possibles rivals que li podien tocar del bombo 2, l’Ajax i el Häcken. Sense precedents en duels directes contra cap dels tres.

El Barça és clarament favorit en l’eliminatòria perquè a més tindrà el factor camp a favor com els altres tres caps de sèrie. El partit d’anada es jugarà a Bergen el dimecres dia 20 de març (21 h) i la tornada es disputarà a Sant Joan Despí vuit dies més tard, el dijous dia 28 (18.45 h). Horaris confirmats.

El camí cap a Bilbao està traçat perquè el Barça va saber ahir també tot el recorregut fins a la gran final del 25 de maig. L’exdavantera anglesa Jodie Taylor i la directora general de futbol femení de la UEFA, Nadine Kessler, les dues encarregades d’extreure les boles, van portar sort al Barça. El sorteig va ser molt positiu perquè evitarà fins a la final la seva bèstia negra, l’Olympique de Lió, i el PSG. El temor de la via francesa queda ajornat. En el supòsit que el Barça superi el Brann, es trobaria en semifinals el guanyador de l’eliminatòria entre l’Ajax i el Chelsea. Contra el conjunt britànic hi ha un doble precedent recent: el 0-4 de la final de Göteborg del 2021 i les semifinals de la temporada passada (0-1 a Stamford Bridge i 1-1 al Camp Nou). Sempre ha somrigut el Barça. En el cas d’una reedició, aquesta vegada la tornada es jugaria a Londres. Els partits de les semifinals es jugaran entre el 20 i el 21 d’abril (l’anada) i el 27 i 28 d’abril (la tornada).

Al marge del Brann-Barça i l’Ajax-Chelsea, a l’altra banda del quadre els altres dos partits de quarts de final seran el Benfica-Lió i el Häcken-PSG. Si no hi ha sorpreses hi haurà una semifinal francesa.

Rival accessible

El Brann ha posat els dos peus als quarts de final per primera vegada en la seva història després de quedar segon classificat en el grup B, amb una única derrota i un total de 13 punts. Va ser contra el Lió (3-1), vuit vegades campió, en territori francès. A Bergen, en canvi, el Lió no va ser capaç de passar de l’empat (2-2). És un bon avís per a un Barça que és clar favorit tot i la gran trajectòria del Brann en aquesta edició de la Champions. El Brann ha deixat fora pel camí equips com l’Slavia de Praga i el St. Pölten. L’equip dirigit per Martin Peter és el quart amb més possessió de pilota en aquesta Champions (58%) i només ha encaixat 7 gols en la fase de grups, dos més que el Barça de Giráldez. El tècnic blaugrana valorava així ahir el rival: “El Brann és un equip que ha fet una molt bona fase de grups. Vam veure els dos partits contra el Lió i em va agradar molt la seva proposta futbolística. Té una proposta valenta, és un dels equips amb més possessió de pilota d’aquesta Champions, un rival molt intens a nivell de duels i d’accions d’un contra un.” “Han fet una fase de grups espectacular. Estic molt feliç per elles perquè és un equip noruec. Sabem que serà una eliminatòria disputada i haurem d’estar al nostre màxim nivell si volem estar a semifinals”, explicava Carol Graham Hansen.

L’eliminatòria contra el Brann queda enquadrada en una setmana complicada per al Barça, perquè entremig dels dos partits les de Giráldez hauran d’afrontar el Real Madrid-Barça de la segona volta de la lliga i just després tornen a jugar com a visitants al camp del Llevant, ara mateix tercer en la classificació. Seran deu dies d’altíssima exigència.

LES REACCIONS

El Brann és un rival amb una proposta valenta, un dels equips amb més possessió d’aquesta Champions, i és un equip molt intens
Han fet una fase de grups espectacular. Estic feliç per elles perquè és un equip noruec. Serà una gran eliminatòria
Caroline Graham Hansen
Vaig veure els seus dos partits contra l’Olympique de Lió i em va agradar molt la seva proposta futbolística
Jonatan Giráldez
PARTITS D’ANADA
Ajax-Chelsea 19 de març
(18.45 h, a Amsterdam)
Benfica-Lió 19 de març
(21 h, a Lisboa)
Häcken-PSG 20 de març
(18.45 h, a Göteborg)
Brann-Barça 20 de març
(21 h, a Bergen)
PARTITS DE TORNADA
Lió-Benfica 27 de març
(18.45 h, a Lió)
Chelsea-Ajax 27 de març
(21 h, a Londres)
Barça-Brann 28 de març
(18.45 h, a Barcelona)
PSG-Häcken 28 de març
(21 h, a París)

Montjuïc, reservat per a unes semifinals contra Chelsea o Ajax

El Barça jugarà la tornada contra el Brann el dijous dia 28 de març. La UEFA va confirmar ahir la data i l’horari (18.45 h). I el que està també aclarit ja és l’escenari. El Barça finalment s’ha decantat per jugar els quarts de final al Johan i l’estadi olímpic Lluís Companys quedaria reservat per a unes hipotètiques semifinals contra l’Ajax o el Chelsea. L’equip londinenc va ser precisament el rival del Barça en les semifinals de fa un any i en aquella ocasió l’eliminatòria es va jugar en dos estadis de la mística de Stamford Bridge i el Camp Nou. Aquell Barça-Chelsea va reunir 72.262 espectadors. La temporada contra el Roma, en la ronda de quarts de final, el Barça també va traslladar el partit a l’Spotify Camp Nou i va aplegar 54.667 espectadors.

Les entrades per a l’enfrontament Barça-Brann ja estan disponibles al web del club a uns preus d’entre 29 i 49 euros. Els socis tindran un 30% de descompte. A més a més, tots els aficionats podran gaudir d’un 25% de descompte per la compra de tres o més entrades.

Barça-Sevilla, avui en els quarts de final de la copa (19.30 h)

Ahir, el sorteig de la Champions; avui, partit de la copa de la Reina, i dissabte, torn per a la lliga. El Barça viu immers en un canvi de xip constant. Doble enfrontament contra el Sevilla en dues competicions diferents i amb només quatre dies de diferència. Avui, el primer assalt. El Barça rep al Johan (19.30 h i en directe per TV3 i Teledeporte) el Sevilla CF, en els quarts de final de la copa. L’equip de Giráldez va superar l’Albacete en l’anterior ronda de vuitens de final (0-6), mentre que el Sevilla va superar el Llevant les Planes (0-4) per classificar-se per a aquesta fase. El Sevilla es troba en un moment de forma molt dolç després d’haver aconseguit vuit triomfs en els últims deu partits disputats. L’equip que entrena Cristian Toro ocupa actualment la sisena posició de la classificació en la Lliga F, amb un total de 29 punts.

Tots els aficionats i aficionades culers que assisteixen al partit contra les andaluses tindran l’oportunitat de fotografiar-se amb la supercopa d’Espanya, el primer títol de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)