Barça

San Mamés, Xavi i el repte de l’‘invictus’

Objectiu. Expectant per si el Madrid i el Girona deixen escapar punts, Xavi aspira a acabar la lliga sense cap derrota com a visitant, cosa que ni Guardiola ni Valverde van assolir

Al Barça se li acostuma a indigestar San Mamés, això és una evidència, i l’Athletic arriba al partit embalat després d’atropellar l’Atlético en les semifinals de copa. Però contra la mala ratxa històrica dels blaugrana en aquest escenari i contra el moment d’eufòria que viu l’Athletic, màxima confiança en l’antídot Xavi com a visitant. Nico Williams i Vivian, sancionats, es perdran la cita. És la doble gran notícia en clau esportiva per al Barça. L’altre factor on aferrar-se per superar les pors de San Mamés és la fiabilitat d’aquest Barça lluny de Montjuïc. Xavi feia al·lusió l’altre dia al big data; doncs en aquest cas l’estadística no enganya i li dona la raó perquè l’equip blaugrana no ha perdut encara com a visitant en aquesta lliga 2023/24. És l’únic equip de primera invicte a fora. El balanç és de set victòries i cinc empats en 12 partits. El Barça ha sumat quatre victòries seguides a domicili (contra Las Palmas, el Betis, l’Alavés i el Celta) i a Bilbao buscarà la cinquena.

Xavi podria tancar la temporada sense perdre cap partit de lliga com a visitant, una circumstància que ni tan sols el Barça de Pep va poder aconseguir. En les temporades 2009/10 i 2010/11 Guardiola sí que va aconseguir guanyar la lliga perdent només un partit com a visitant. En el curs 2009/10 va perdre 2-1 al camp de l’Atlético en la jornada 22 i la temporada següent va perdre pel mateix resultat al camp de la Real Sociedad en la jornada 34. Valverde, rival avui, va igualar el registre de Pep en la temporada 2017/18, en què va perdre només al camp del Llevant (5-4), en la jornada 37.

Fermín López ha confessat que li agradaria que Xavi es replantegés la seva idea de marxar el 30 de juny. “És una decisió personal d’ell, però va confiar en mi des del principi i a mi m’agradaria que es quedés”, va dir a TVE.

SOBRE XAVI

És una decisió personal d’ell, però va confiar en mi des del principi i a mi m’agradaria que es quedés
Fermín López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)