Barça

Xavi: “Volem demostrar que podem competir en la Champions”

Després de dirigir l’últim entrenament abans del crucial duel de demà contra el Nàpols (21 h) a Montjuïc, el tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha comparegut en roda de premsa. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

La preparació del partit

“És el partit més important de la temporada fins ara. Estem preparats, motivats i il·lusionats. Faria quatre anys que no arribem a uns quarts de final. És una gran oportunitat, així ens ho plantejarem. Competir és la paraula clau. El rival no travessa el seu millor moment, però continuen sent els vigents campions de la Serie A. Necessitem l’afició per viure una altra gran nit. Toca competir en un escenari ideal. Vam ser millors allà i toca també ser-ho aquí.”

Importància del partit

“Jo ho veig com una oportunitat. Juguem uns quarts de final després de quatre anys. És una oportunitat per capgirar els últims anys en aquesta competició. Tenim baixes, però no és excusa. Hem de competir, mostrar el nostre futbol i ser valents. Ho sento com una oportunitat, no tenim la por a fallar. Tot al contrari. Volem demostrar que podem competir en aquesta competició després de tants anys de no estar al nivell.”

Quin paper tenen les emocions en el partit de demà?

“Quan dic competir també parlo d’això, del control de les emocions. Que no hi hagi cap expulsió, que controlem el nostre temperament, que tinguem paciència a l’hora d’atacar, que defensem bé... Tenim futbolistes amb experiència, altres més joves, però cal competir. Els detalls són clau i els hem de controlar al màxim.”

Evolució del Nàpols

“Espero un Nàpols valent, que jugui des de darrere i pressioni alt. Pot ser un partit bonic per l’espectacle, no especularan. Tenen un gran nivell individual. Serà un gran partit i tocarà competir de la millor manera possible. És una gran oportunitat per tornar a estar entre els vuits millors equips d’Europa.”

L’absència de Ferran Torres

“No hi ha recaiguda, però les sensacions no són les d’estar al 100%. Si tot va bé, estarà per al dia de l’Atlético.”

El Barça pot competir contra qualsevol?

“Hem tingut una situació complicada econòmicament. El club ha fet un treball extraordinari. Veig els rivals diferents, però podem competir contra qualsevol.”

Christensen de pivot

“Ens està aportant més del que pensàvem. Està bé i còmode, demà ha de ser important. El seu canvi de posició és una nota positiva.”

Cubarsí o Iñigo?

“No puc avançar l’alineació. Tampoc els ho he dit, als jugadors. Jugui qui jugui, tenim defenses de garanties per fer-ho bé.”

L’equip s’ho ha de creure

“Hem fet bons partits contra grans equips, com el Madrid, l’Atlético o el Nàpols, tot i no guanyar. Hem de fer un partit semblant al de l’anada, però sent més contundents a les àrees. Hem de mostrar la nostra personalitat i identitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)