Barça

Que sigui una nit màgica

CHAMPIONS · El Barça intentarà recuperar cert estatus avui contra el Nàpols i tornar a uns quarts de final de la màxima competició continental quatre anys després

Els quarts de final de la Champions són fruita prohibida per al Barça des del 2020. Avui, quatre anys després, l’equip intentarà recuperar contra el Nàpols (21 h, Movistar Liga de Campeones) l’estatus perdut. Entre el 2007 –el Barça va ser eliminat a vuitens pel Liverpool de Rafa Benítez– i el 2021 –va ser eliminat pel PSG en la mateixa eliminatòria–, l’equip blaugrana va aconseguir encadenar la seva presència a quarts per pura inèrcia. Durant 13 temporades ser-hi de forma ininterrompuda va ser un hàbit segurament poc elogiat; ara és una il·lusió, un repte i una necessitat econòmica. Si el Barça supera el mur dels vuitens, la UEFA el premiarà amb 10,6 milions d’euros, que el club ja va pressupostar per a aquest exercici. El club s’hi juga calés, però sobretot s’hi juga imatge. Xavi ja ho va dir ahir, ell té data de caducitat, però per a la institució accedir a quarts seria molt important. El Barça està al davant del partit més important de la temporada.

Montjuïc estarà ple. S’espera un aforament similar al del dia del Real Madrid. Hi haurà 2.500 aficionats del Nàpols a les grades i la previsió és que molts altres es desplacin sense entrada. Hi ha també 500 acreditats. Màxima expectació. Nit gran.

El vicepresident Rafa Yuste va fer acte de presència ahir en l’últim entrenament previ a la gran cita. No hi era Joan Laporta. Yuste va transmetre sort a la plantilla i els va demanar determinació. La directiva espera que avui sigui una nit màgica a Montjuïc. El vestidor està conjurat per fer un gran partit, classificar-se i ser al sorteig de divendres. El grup ha de fer avui un pas endavant.

El barcelonisme s’abraça a la fermesa d’Araujo i Cubarsí, al desequilibri i a l’estat de dolçor actual de Lamine Yamal i als gols de Lewandowski per superar un Nàpols reactivat des de l’arribada de Francesco Calzona. L’equip italià ha crescut des de l’1-1 de l’anada al Diego Armando Maradona. Cap derrota des d’aleshores i pel camí un 1-6 al Sassuolo i una victòria de prestigi contra la Juventus per 2-1. Osimhen i Kvaratskhelia han marcat entre tots dos un total de nou gols en els últims cinc partits. Són la gran amenaça.

Ferran encara no

El Nàpols ha viatjat a Barcelona amb 22 jugadors. En la llista hi figuren Amir Rrahmani, Jens Cajuste i Cyril Ngonge. Tots tres han acabat entrant en la convocatòria. No ho han fet Zielinski, castigat i no inscrit en la Champions des del gener per no haver renovat i marxar a l’Inter a final de temporada, i el recentment fitxat Dendoncker, sense plaça a Europa.

Xavi encara no podrà comptar per a aquest partit amb la presència de Ferran Torres. El de Foios arribava molt just a la cita i el seu retorn queda ajornat per a la visita de diumenge al Metropolitano. Sí que estarà disponible Raphinha. El brasiler va donar l’ensurt contra el Mallorca, però el mateix Xavi ja va dir que l’havia substituït per un fort cop i que no hi havia lesió. S’espera una alineació similar a la del dia del Mallorca. Araujo torna i Iñigo es quedarà a la banqueta. Cubarsí serà titular i Lamine Yamal també. Per resoldre queden els interiors. Entre Raphinha, Fermín i João Félix han de sortir dos noms.

Barça-Nàpols
Tornada: avui, 21 h Anada: 1-1
Arsenal-Porto
Tornada: avui, 21 h Anada: 0-1
Atlético de Madrid-Inter
Tornada: demà, 21 h Anada: 0-1
Dortmund-PSV
Tornada: demà, 21 h Anada: 1-1
Real Sociedad-PSG
Tornada: 1-2 Resultat global: 1-4
Bayern de Múnic-Lazio
Tornada: 3-0 Resultat global: 3-1
Man. City-Copenhaguen
Tornada: 3-1 Resultat global: 6-2
Real Madrid-Leipzig
Tornada: 1-1 Resultat global: 2-1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)