Barça

El Barça es dona una alegria

El Barça serà als quarts de final de la Champions League. El conjunt blaugrana s’ha imposat (3-1) al Nàpols en la tornada dels vuitens en el Lluís Companys, en un partit en què ha dominat a trams, però en què li ha tocat serrar les dents en d’altres. Objectiu complert i ara a esperar rival en el sorteig de divendres.

En l’inici del Barça, en què ho ha encarrilat tot plegat, hi ha destacat l’energia amb què s’ha menjat el seu rival amb dos dianes en el primer quart d’hora. El conjunt orientat per Xavi Hernández ha començat amb el to que requeria un partit d’aquesta envergadura, contagiat per un Lluís Companya que, ple a vessar (50.301 espectadors), ha respòs. La novetat en l’onze ha estat Fermín Lopez, per qui Xavi s’ha decantat abans que per Joao Félix, i el migcampsita andalús ha estat a l’alçada. Insistent, com sempre en la desmarcada, ha tingut dues bones oportunitats només començar, amb dues rematades que ha anat fora. I a la tercera no ha perdonat; Fermín (15’) ha caçat una passada de Raphinha dins de l’àrea, per, amb un xut ras amb l’interior del peu dret, posar per davant el Barça en l’eliminatòria. El conjunt blaugrana estava dominant, se sentia superior, i, de seguida ha obert escletxa; ha estat Cancelo (17’), qui ha culminat una jugada cuinada per Lamine Yamal i Raphinha, que el brasiler ha estavellat al pal, i el lusità ha recollit el refús per marcar el 2-0.

Els culers però han perdut pistonada, el Nàpols, s’ha estirat i Kvaratskhelia i Politano, les ales dels partenopeus, han començat a entrar en joc. En una d’aquestes, l’extrem italià ha cedit enrere i el central Rramhani (30’), que s’havia animat a pujar, l’ha endreçat amb un xut creuat. Abans del descans, a punt ha estat d’empatar l’equip dirigit per Francesco Calzona, amb un cop de cap de Di Lorenzo, que ha aturat Ter Stegen.

La segona meitat ha començat com ha acabat la primera. Amb el Nàpols collant. De fet, li ha costat al Barça travessar mig del camp. Només amb ràpides transicions, en una d’elles gairebé marca Raphinha, però la realitat és que a l’altra àrea Cubarsí i Araujo patien per resoldre situacions a la desesperada. Xavi ha intentat canviar la tendència fent entrar cames al mig del camp amb Sergi Robert i Oriol Romeu (per Fermín i Christensen al 60’) i l’equip s’ha estabilitzat. Gündogan ha pogut marxar de la base i, més a prop de l’àrea, ha generat joc i ocasions. Lamine n’ha tingut un parell, el mateix Gündogan una altra, també Raphinha. La més clara però l’ha tingut Lindstrom per enviar el matx a la pròrroga; el seu cop de cap quan entrava la recta final del partit, ha marxat llepant el pal de la porteria de Ter Stegen.

No obstant això, ha emergit de nou el talent de Gündogan per definir l’eliminatòria. L’alemany s’ha fet amb una pilota a la frontal, ha deixat a Sergi Roberto i aquest li ha regalat el gol a Lewandowski (83’). El Nàpols ha estat a punt de posar emoció al final, amb un xut d’Oliveira al travesser. Victòria i una alegria per al Barça, en una temporada tan irregular com la que està vivint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)