Barça

Dani Olmo serà blaugrana

Tancat. El terrassenc és a Barcelona i signarà contracte fins al 2030 després que el Barça hagi arribat a un acord amb el RB Leipzig per al fitxatge, que es pot enfilar fins als 60 milions d’euros

El viatge llampec del director esportiu del Barça, Deco, cap a Leipzig ha estat profitós per als interessos del club blaugrana. Segons va informar ahir Fabrizio Romano, el periodista especialitzat en el mercat de fitxatges, Dani Olmo signarà un contracte de sis cursos amb l’entitat catalana, fins al 30 de juny del 2030, i l’operació es tancarà per una quantitat fixa de 55 milions d’euros i 7 més en concepte de variables. La predisposició del futbolista, que ha estat una peça important en l’engranatge del Red Bull Leipzig durant les darreres quatre temporades i mitja, ha estat un factor clau que ha facilitat l’arribada a una entesa entre les parts implicades. Deco, que va arribar dilluns a la ciutat alemanya per acabar d’enllestir l’acord, va tornar ahir a Barcelona en el mateix vol privat que Olmo, acompanyat del seu pare i els seus representants. La previsió és que demà ja pugui passar la pertinent revisió mèdica.

El terrassenc, de 26 anys, va ser el màxim golejador de l’Eurocopa amb tres gols i dues assistències en sis partits, i va ser un dels jugadors més destacats de la selecció estatal absoluta que es va proclamar campiona d’Europa aquest estiu.

En la seva etapa de formació, Olmo va passar per les categories inferiors de l’Espanyol i també va estar durant un bon grapat d’anys a la Masia, fins a l’etapa de juvenil. Va ser aleshores quan el 2014 va fitxar pel Dinamo de Zagreb amb només 16 anys, i l’aposta li va sortir rodona, consolidant-se ràpidament al primer equip i acumulant més de 120 partits oficials amb el conjunt croat, a més d’una trentena de gols. El seu bon rendiment li va valer el seu fitxatge per al Red Bull Leipzig, que el gener del 2020 va desemborsar 29 milions d’euros pel mitjapunta.

Olmo, que suma 38 internacionalitats amb Espanya, té l’experiència d’haver disputat diverses competicions europees. En total, ha jugat 24 partits de Champions League i 16 d’Europa League. Durant el curs 2019/20, el seu primer a Alemanya, el vallesà es va quedar a les portes de disputar la final de la màxima competició continental.

El seu bon paper durant l’Eurocopa l’ha posat de ple a l’aparador i ha fet que s’agi disparat l’interès de diversos grans clubs, entre els quals, el Bayern de Múnic. No obstant això, el Barça, que sabia perfectament els bons ulls amb què Olmo veia el seu retorn a Catalunya, ha accelerat les negociacions amb el Red Bull Leipzig i ha tancat la incorporació d’un atacant polivalent que pot ocupar qualsevol de les tres posicions de la davantera i que ha de permetre fer un salt qualitatiu a les prestacions ofensives de l’equip que dirigeix Hansi Flick.

LES XIFRES

60
Traspàs.
El Barça pagarà 55 milions d’euros, tot i que, amb variables, la xifra pot superar els 60.

VIATGE PROFITÓS

Deco va viatjar dilluns per reunir-se amb el Red Bull Leipzig i enllestir l’acord

TOT A PUNT

El futbolista va arribar ahir a la nit a Barcelona i demà passarà la revisió mèdica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)